Anelka trénerom! Bývalá hviezda Chelsea vo vedení klubu zo Šanghaja

NETKY.SK • 13 Apríl 2012, 07:42 • 2 min
Anelka trénerom! Bývalá hviezda Chelsea vo vedení  klubu zo Šanghaja

Anelka trénerom! Bývalá hviezda Chelsea vo vedení klubu zo Šanghaja - Futbal ŠANGHAJ - Nicolas Anelka sa stal trénerom Shanghai Shenhua.

slovakia

left justify in out

imgŠANGHAJ - Nicolas Anelka sa stal trénerom Shanghai Shenhua.

33-ročného francúzskeho útočníka zlákal bohatý čínsky klub z Chelsea len v januári, ale už stihli z neho urobiť člena vedenia tímu.

Nie je však pravdepodobné, že by sa Anelka stal aj členom manažmentu klubu, keďže je o ňom známe, že je neuveriteľne náladový a trucovitý, kvôli čomu sa nepohodol už s niekoľkými bývalými klubmi vo svojej kariére.
Anelkovi ponúkli túto úlohu potom, ako Šanghaj vyhodil svoj tímový trénerský kolektív po katastrofálnom začiatku sezóny. Tím zatiaľ vyhral iba dva zo svojich piatich zápasov v tejto sezóne.

Shenhua potvrdila prepustenie trénerov, ale zatiaľ žiadna zmienka o šéfovi Jeanovi Tiganovi, keďže sa objavili špekulácie, že bol tiež prepustený. Avšak, správy naznačujú, že Tigana rokuje o odstupnom.

Vyhlásenie klubu znie: "Vzhľadom k posledným výsledkom tímu, ktoré nesplnili očakávania a požiadavky fanúšikov klubu, médií a ďalších strán a skutočnosť, že zahraniční hráči potrebujú kvalitné tréningy, klub vydal rozhodnutie, že nahradí niektorých členov trénerského tímu. Klub predstaví štyroch trénerov z Veľkej Británie a Francúzska, ktorí poskytnú potrebnú trénerskú podporu na zabezpečenie konkurencieschopnosti našich hráčov. Okrem toho bude kapitán tímu, Nicolas Anelka, hrajúcim trénerom a bude sa podieľať na každodennom trénovaní tímu."

Bývalý brankár Tottenhamu, Ian Walker, ktorý bude spolupracovať s brankármi a fitness tréner Birminghamu, Dan Harris, sa tiež predstavia ako noví asistenti, rovnako ako dvaja Francúzi, Alioune Kissima Toure a Jean-Florent Ikwange Ibenge.

Anelka, ktorý hral za Paríž Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Bolton a Galatsaray, je najväčšou hviezdou v čínskej lige.

Klub Shenhua v minulej sezóne skončil v dolnej polovici tabuľky. Tigana, bývalý šéf Fulhamu a Monaka, prišiel do Shenhui, keď klub hľadal viac zahraničných talentovaných hráčov.

Shenhua je aktuálne na 11. mieste v čínskej Super League potom, čo zatiaľ získala len päť bodov z piatich zápasov v tejto sezóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies