Trump absolvuje v novembri turné po piatich krajinách východnej Ázie

NETKY.SK • 30 September 2017, 06:00 • 2 min
Trump absolvuje v novembri turné po piatich krajinách východnej Ázie

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v prvej polovici novembra absolvuje turné po piatich krajinách východnej Ázie.

slovakia

left justify in out

Jednou z hlavných priorít jeho návštevy bude riešenie medzinárodnej krízy okolo jadrového programu Severnej Kórey, informoval dnes Biely dom.

 

Turné, na ktorom bude prezidenta sprevádzať aj manželka Melania, sa uskutoční od 3. do 14. novembra. Počas neho navštívi Japonsko, Južnú Kóreu, Čínu, Vietnam, Filipíny a americký ostrovný štát Havaj.

 

"Prezident chce týmto spôsobom posilniť medzinárodné odhodlanie čeliť severokórejskej hrozbe a zaistiť úplné, overiteľné a nezvratné odstránenie jadrových zbraní z Kórejského polostrova," uvádza sa v dnešnom vyhlásení Bieleho domu, z ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Vo Vietname sa Trump zúčastní na summite organizácie Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC). Na Filipínach sa zasa stretne s lídrami Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN). Dôležitou témou prezidentových rokovaní budú preto aj obchodné otázky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies