Twitter musí vysvetľovať, prečo nevymazal Trumpov príspevok

NETKY.SK • 26 September 2017, 17:23 • 2 min
Twitter musí vysvetľovať, prečo nevymazal Trumpov príspevok

WASHINGTON - Príspevok amerického prezidenta Donalda Trumpa, v ktorom prostredníctvom Twitteru odkázal severokórejskému vodcovi Kimovi Čong-unovi, že ak neprestane so svojimi ostrými vyhláseniami, "už tu dlho nepobudne", mal Twitter vymazať.

slovakia

left justify in out

Myslí si to viacero používateľov, ktorí sa so svojou žiadosťou obrátili na vedenie Twitteru a argumentujú tým, že Trumpov sobotňajší príspevok porušuje pravidlá tejto služby. Tie totiž okrem iného určujú, že používatelia sa vo svojich príspevkoch "nesmú vyhrážať násilím alebo propagovať násilie".

Twitter na tieto sťažnosti v pondelok odpovedal s tým, že príspevok amerického prezidenta mazať nebude. Spoločnosť argumentuje, že okrem pravidiel určených pre používateľov sa riadi aj inými ukazovateľmi, z ktorých jedna je aj "spravodajská hodnota" príspevku, a tá je práve v prípade akéhokoľvek príspevku amerického prezidenta vysoká.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies