FOTO + VIDEO Najvyššia mačka na svete meria takmer pol metra! Majitelia tvrdia, že stále rastie

NETKY.SK • 18 September 2017, 12:57 • 2 min
FOTO + VIDEO Najvyššia mačka na svete meria takmer pol metra! Majitelia tvrdia, že stále rastie

Manželia z Michiganu vlastnia kocúra, ktorého Guinessová kniha rekordov vyhlásila za najvyššiu mačku na svete.

slovakia

left justify in out

Mladý manželský pár žujúci v Michigane chová kocúra, ktorý dostal titul najvyššej mačky na svete. Toto prvenstvo bolo vyhlásené v najnovšom vydaní Guinessovej knihy rekordov. Kocúr menom Arcturus Aldebaran Powers v kohútiku meria neuveriteľných 48,4 centimetra!

 

Arcturus je taký vysoký, že ak sa postaví na zadné nohy, bez problémov dosiahne aj na kuchynskú linku a stôl. To je pre majiteľov problém, pretože všetko jedlo musia uskladňovať vysoko, mimo jeho dosahu. Napriek tomu, že už teraz sa ďaleko vymyká priemernej veľkosti mačky, stále rastie a bude ešte vyšší.

 

Powersovci museli kvôli nadrozmernému vzrastu svojho domáceho miláčika upraviť aj dvere. Nainštalovali na nich priechod pre stredne veľkého psa, pretože cez bežné dvierka pre mačky by ich „kocúrik“ neprešiel.

 

Arcturus je vo svojom okolí veľmi populárny a rodina sa často stretáva s prosbami o spoločné fotografie. Manželia s tým žiaden problém nemajú, záujemcov však vždy poprosia a symbolický finančný príspevok, ktorý následne odovzdávajú miestnemu útulku pre mačky. To bol vlastne aj hlavný dôvod, prečo sa rozhodli zviditeľniť svojho kocúra pomocou Guinessovej knihy rekordov. Chceli upozorniť na problematiku opustených mačiek.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies