AKTUALIZOVANÉ FOTO + VIDEO Silná búrka v Rumunsku si vyžiadala najmenej osem obetí

NETKY.SK • 18 September 2017, 13:12 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO + VIDEO Silná búrka v Rumunsku si vyžiadala najmenej osem obetí

BUKUREŠŤ - Rumunský premiér Mihai Tudose odcestoval dnes do západnej časti krajiny spustošenej počas nedeľňajšej víchrice, v dôsledku ktorej zahynulo osem ľudí a približne 140 ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Mimoriadne silná búrka v nedeľu postihla vyše 200 obcí a dedín. 

 

Nicolae Robu, starosta Temešváru, kde prišlo o život päť ľudí, povedal, že sa o príchode búrky dozvedel iba krátko pred jej príchodom.

 

Výčiny počasia nasledovali po niekoľkých dňoch vysokých teplôt v regióne. Búrka sa vytvorila v západnom Rumunsku a postupovala smerom na sever.

 

Vietor, ktorý dosahoval rýchlosť až sto kilometrov za hodinu, váľal stromy, strhával strechy a ničil autá. V niektorých oblastiach tiež prerušil dodávky elektriny a pitnej vody. "Nikto nás nevaroval. Predpoveď počasia hovorila len o daždi," vyjadril sa primátor Temešvára Nicolae Robu.

Jeden človek v Temešvári prišiel o život po tom, ako naňho spadol billboard, ďalších ľudí zabili padajúce stromy alebo konáre.

Úrady obyvateľov postihnutých oblastí varovali, aby sa zdržiavali doma a vytiahli zo zásuviek elektrické prístroje. Ak už musia ísť von, majú sa vyhýbať stromom a najmä zdržiavať sa čo najďalej od stĺpov vysokého napätia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies