Sarah Brightman a Gregorian privezú v decembri do Prahy výnimočných hostí

NETKY.SK • 17 September 2017, 14:02 • 2 min
Sarah Brightman a Gregorian privezú v decembri do Prahy výnimočných hostí

BRATISLAVA - Majiteľka najkrajšieho a anjelského sopránu na svete Sarah Brightman a najlepšia chorálová skupina sveta Gregorian vystúpia v rámci európskeho turné na Kráľovskom vianočnom gala 16. decembra v pražskej Tipsport Aréne.

slovakia

left justify in out

Producenti európskeho turné nedávno odtajnili hosťujúcich spevákov tohto sviatočne ladeného turné. Päťdesiatročný grécky nadžánrový tenorista Mario Frangoulis už so Sarah Brightman spolupracoval veľakrát. Bol hosťom jedného z jej amerických turné a naspieval s ňou niekoľko duetov. Pre svet populárnej hudby ho objavil najúspešnejší muzikálový producent Sir Cameron Mackintosh, ktorý mu zveril rolu študenta Mariusa v londýnskej verzii muzikálu Bedári. Onedlho mu britský skladateľ Andrew Lloyd Webber zveril úlohu Raoula vo Fantómovi opery. Mario Frangoulis, ktorý vyhral napríklad operné súťaže Marie Callas a Luciana Pavarottiho, vystúpil ako Tony aj v Bernsteinovom muzikáli West Side Story v jeho prvom a zatiaľ i poslednom uvedení v milánskej La Scale. Počas 25-ročnej speváckej kariéry vydal 19 sólových a mimoriadne úspešných albumov, pričom je potrebné pripomenúť aj jeho rozsiahlu charitatívnu činnosť.

 

Tridsaťsedemročný americký operný a crossoverový tenorista Fernando Varela, ktorý tohto roku vydal svoj prvý album Vivere u prestížnej gramofónovej firmy Deutsche Grammophone, svojím spevom okúzlil aj také hviezdy, akými sú Barbra Streisand a Lionel Richie. Zatiaľ čo Barbra vyhlásila, že Varela je na najlepšej ceste stať sa skutočne veľkou hviezdou, Lionel Richie sa mu po jednom vystúpení zdôveril: „Si hotový kúzelník. Dlho som nevidel a nepočul niekoho, kto by behom niekoľkých minút dostal publikum na svoju stranu, ako sa to podarilo dnes práve tebe.“

 

Kanadský producent a skladateľ David Foster, ktorý Varelu objavil a pozval ho na svoje turné po 31 krajinách sveta, uviedol na jednej tlačovej konferencii, že v prípade Varelu sa znova narodil Luciano Pavarotti. A práve u Pavarottiho dirigenta Giancarla Chiaramella študuje Fernando Varela spev dodnes.

 

Dvadsaťdvaročný kontratenor Narcis Iustin Ianau pochádza z rumunskej Transylvánie. Pred siedmimi rokmi sa stal historicky prvým víťazom talentovej súťaže Rumunsko má talent. Štyri roky úspešne spolupracuje s nemeckým chorálovým zoskupením Gregorian, vystupuje na ich koncertoch a hosťoval už na ich troch albumoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies