Silný vietor na západnom Slovensku zvalil múr a zabil mladíka

NETKY.SK • 15 September 2017, 11:27 • 2 min
Silný vietor na západnom Slovensku zvalil múr a zabil mladíka

BRATISLAVA – V Novozámockom okrese sa počas včerajšieho večera zvalil múr priamo v dedine, príčinou bol silný nárazový vietor.

slovakia

left justify in out

Ten nešťastne zavalil iba 17-ročného chlapca, ktorý v tom čase popri ňom prechádzal. Mladík žiaľ svojim zraneniam podľahol. Tragédia sa odohrala v obci Hul, ktorá sa nachádza v obci Nové Zámky pred 19. hodinou. Murovaný plot v strede obce sa pri nápore vetra zrútil a privalenému chlapcovi spôsobil ťažké zranenia hlavy, ktorým žiaľ podľahol. 

 

Privolaní hasiči mladíka spod sutín vyslobodili no pomôcť mu už nevedeli. Na mieste nešťastia firma pre obec buduje zberný dvor na druhotné suroviny. Udalosť potvrdila aj policajná hovorkyňa pre Nitriansky kraj Renáta Čuháková. „Ten chlapec bol nablízku s partiou. Jedni hovoria, že išiel na malú potrebu a netušil, že sa múr náporom vetra zvalí. Druhí tvrdia, že sa tam bol pozrieť na akúsi vodu,“ povedal kamarát nebohého mladíka, ktorý sa sem presťahoval len pred pár rokmi aj s celou rodinou.

 

„Je nám veľmi ľúto, že takýto mladý človek prišiel o život. O to viac, že sa s matkou a chlapcovou starou mamou poznám,“ uviedol pre Čas.sk Pavol Guláš, starosta obce Hul. 

 


Príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Bratislavskom kraji zasahovali v súvislosti s nárazovým vetrom 34 - krát. Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov zo štátnych ciest, miestnych komunikácií a z osobných motorových vozidiel, spadnutých stĺpov elektrického vedenia, telefónnych stĺpov a strhnutých striech. Niektoré štátne cesty v Bratislavskom kraji boli úplne neprejazdné.


Celkom zasahovalo 86 hasičov s 36 kusmi hasičskej techniky. Hasiči v Trenčianskom kraji zasahovali v súvislosti s búrkovou činnosťou a veternou smršťou celkovo 14-krát. Išlo o odstraňovanie strhnutej strechy z elektrického vedenia, nalomeného konára stromu z elektrického vedenia a odstránenie stromov z cestných komunikácii. Celkom zasahovalo 44 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených 14 kusov hasičskej techniky.


Najviac výjazdov v súvislosti s nepriaznivou situáciou vykonali hasiči v Nitrianskom kraji. Zasahovali v 48 prípadoch, a to najmä pri odstraňovaní spadnutých stromov zo štátnych ciest, miestnych komunikácií, z elektrického vedenia, uvoľneného plechu zo strechy a reklamnej tabule.

 

V Nitrianskom kraji hasiči odstraňovali aj popadané stromy na osobných motorových vozidlách a múr, ktorý následkom vetra privalil a usmrtil jednu osobu. Celkom zasahovalo 58 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a bolo nasadených 16 ks hasičskej techniky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies