Irma zoslabla na búrku druhej kategórie

NETKY.SK • 11 September 2017, 06:15 • 2 min
Irma zoslabla na búrku druhej kategórie

WASHINGTON - Hurikán Irma v nedeľu zoslabol na búrku druhej kategórie a technicky tak stratil označenie hurikánu.

slovakia

left justify in out

Irmu, ktorá sa aktuálne nachádza približne 10 kilometrov severne od mesta Naples, v štáte Florida, sprevádza vietor s maximálnou rýchlosťou do 175 kilometrov za hodinu. Napriek zoslabnutiu hurikánu ostávajú všetky výstrahy pred hurikánom, tropickou búrkou a návalmi dažďa naďalej v platnosti.

 

Tzv. oko hurikánu by malo v priebehu pondelňajšieho rána zasiahnuť západné pobrežie Floridy a následne by sa malo presunúť viacej do vnútrozemia ponad severnú časť Floridy a juhozápadnú oblasť štátu Georgia.

 

Silný hurikán Irma sa v uplynulých dňoch prehnal cez viaceré karibské ostrovy, kde napáchal rozsiahle škody, a v priebehu nedele zasiahol južnú časť amerického štátu Florida. Na území tohto štátu vyhlásili pred príchodom hurikánu masovú evakuáciu, ktorá sa mala týkať až 6,3 milióna obyvateľov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies