V Austrálii uvedú do prevádzky takmer 3.000 Bitcoin bankomatov

NETKY.SK • 6 September 2017, 18:48 • 2 min
V Austrálii uvedú do prevádzky takmer 3.000 Bitcoin bankomatov

CANBERRA – V Austrálii plánujú uviesť na trh takmer 3.000 Bitcoin bankomatov v spolupráci poskytovateľa ATM a poskytovateľom blockchain služieb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Spoločný podnik medzi StarGroup a DigitalX vybaví novou technológiou 2.900 už existujúcich bankomatov, ktorá umožní nakupovať a predávať digitálnu menu Bitcoin. StarGroup má 500 vlastných bankomatov a ďalších 2.400 získa prostredníctvom dcérskej spoločnosti StarLink. Bankomaty budú "obojsmerné", čo znamená, že používatelia z neho môžu získať Bitcoin, ale aj vymeniť svoje Bitcoiny za hotovosť.

 

img

 

Tieto firmy tvrdia, že to vyrieši problém používateľov Bitcoinu, ktorí zvyčajne musia použiť existujúce burzy digitálnych mien a čakať niekoľko dní, kým získajú hotovosť. Podľa nich je už Bitcoin natoľko rozšírený, že distribúcia takýchto bankomatov sa komerčne osvedčí.

Prvý Bitcoin bankomat v Austrálii, prevádzkovaný spoločnosťou ABA Technologies, bol osadený v roku 2014 v Sydney. Aj ten umožňuje používateľom nakupovať a predávať digitálnu menu. Podľa portálu Coin ATM Radar je v súčasnosti po celej Austrálii v prevádzke 16 Bitcoin bankomatov, ktoré sa nachádzajú prevažne v Sydney a Melbourne.

 

 

Bitcoin uplynulý víkend dosiahol hodnotu 5.000 USD, keď sa jeho cena neustále zvyšovala počas posledných mesiacov. Túto hodnotu si však udržal iba na niekoľko minút a postupne jeho cena klesala. Po menších výkyvoch sa však Bitcoin stabilizoval a aktuálne (6.9.2017 18:08) je jeho cena 4.583,18 USD podľa CoinMarketCap. Nárast hodnoty digitálnej meny je prevažne dôsledkom zvýšeného záujmu veľkých finančných inštitúcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies