Viskupič bude kandidovať za predsedu kraja, podľa neho nastal čas na zmenu

NETKY.SK • 4 September 2017, 14:31 • 2 min
Viskupič bude kandidovať za predsedu kraja, podľa neho nastal čas na zmenu

TRNAVA – Kandidatúru na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja oznámil dnes poslanec Národnej rady SR Jozef Viskupič (OĽaNO). V prípade zvolenia za predsedu by sa vzdal svojho poslaneckého mandátu. Okrem hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Viskupiča podporujú aj strany Sloboda a Solidarita, KDH, NOVA, OKS a Zmena zdola.

slovakia

left justify in out

Spoločne pôjdu aj do volieb krajských poslancov. Na spoločnej kandidátke bude napríklad aj ďalší poslanec parlamentu Alan Suchánek (OĽaNO) alebo bývalí primátori Trnavy Štefan Bošnák a Vladimír Butko (obaja KDH).

V Trnavskom kraji nastal podľa Viskupiča čas na zmenu. Úrad Trnavského samosprávneho kraja a jeho predseda Tibor Mikuš podľa nehou významnou mierou prispeli k tomu, že väčšina verejnosti vníma vyššie územné celky ako zbytočné. „Potenciál nášho kraja nie je dostatočne využívaný. Ako príklad môžem uviesť cestovný ruch a turizmus. Susedíme s tromi krajinami, Česká republika, Rakúsko a Maďarsko, čo ponúka jedinečnú príležitosť pre rozvoj turizmu, cyklociest, turistických chodníkov a prepotrebnej integrovanej regionálnej dopravy,“ skonštatoval Viskupič.

 

V žalostnom stave sú podľa neho aj cesty v Trnavskom kraji, chýbajú riešenia problémov na cestách v Hlohovci, nehýbe sa dlhé roky nakreslený projekt obchvatu Senice. „V Hlohovci, kde čelia dopravnému preťaženiu, sa od súčasného vedenia kraja dočkali odpovede, že akékoľvek riešenie nových mostov a obchvatov je nad sily kraja. Pýtam sa teda, načo nám je taký kraj a taký župan? Ja som odhodlaný túto situáciu zmeniť,“ vyhlásil Viskupič. Za jednu z najvážnejších priorít označil zlepšenie hospodárenia, aby si kraj nemusel k vyrovnanému rozpočtu pomáhať úvermi. Pripomenul, že celková suma dlhu Trnavského samosprávneho kraja dosiahne ku koncu roka 59 miliónov eur a v rebríčku hodnotenia finančného zdravia INEKO je tretí najhorší. „Pre kraj, v ktorom sídli Peugeot, Samsung a do ktorého prichádza Amazon sú to neakceptovateľné parametre,“ dodal Viskupič.

Viskupič má 41 rokov, do politiky vstúpil spoločne so svojím bratrancom Igorom Matovičom v roku 2010 na kandidátke SaS. Od roku 2012 je poslancom za hnutie OľaNO.

O post predsedu Trnavského samosprávneho kraja sa mieni uchádzať aj kandidát Mosta – Híd, štátny tajomník ministerstva kultúry Konrád Rigó. Očakáva sa aj kandidatúra terajšieho predsedu Tibora Mikuša, ktorého zrejme podporí aj najsilnejšia strana Smer - SD.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies