Tradičná prvomájová cigánska pečienka. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 800 g bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 2 dcl mlieka, masť na vyprážanie, Príprava Bravčovú krkovičku nakrájame na 4 rezne, naklepeme, osolíme, posypeme m
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčovej krkovičky, soľ, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, 2 dcl mlieka, masť na vyprážanie,
Príprava:
Bravčovú krkovičku nakrájame na 4 rezne, naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Preložíme do uzatvárajúcej nádoby, zalejeme mliekom a necháme cez noc odstáť v chlade. Potom ju vyberieme, necháme trošku odtiecť od mlieka a vyprážame pomaly z oboch strán na masti. Podávame v žemli ktorú sme rozkrojili a potreli horčicou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies