Americkým spotrebiteľom sa v máji výrazne zlepšila nálada

NETKY.SK • 12 Máj 2012, 06:57 • 2 min
Americkým spotrebiteľom sa v máji výrazne zlepšila nálada

Americkým spotrebiteľom sa v máji výrazne zlepšila nálada - Ekonomika   Americkým spotrebiteľom sa tento mesiac výrazne zlepšila nálada a ich dôvera v ekonomiku dosiahla najvyššiu úroveň za viac ako štyri roky. Dôvodom sú vyhliadky na oživenie trhu práce.

slovakia

left justify in out

 

img

Americkým spotrebiteľom sa tento mesiac výrazne zlepšila nálada a ich dôvera v ekonomiku dosiahla najvyššiu úroveň za viac ako štyri roky. Dôvodom sú vyhliadky na oživenie trhu práce. Podľa prieskumu agentúry Thomson Reuters a University of Michigan májový index spotrebiteľskej dôvery v USA vyskočil na 77,8 bodu z aprílových 76,4 bodu a dosiahol tak najvyššiu úroveň od januára 2008. Výsledok prieskumu tak prekonal odhady analytikov, ktorí predpovedali, že májová hodnota indexu klesne na 76,2 bodu. Anketa odhalila, že aj napriek nedávnemu spomaleniu rastu zamestnanosti spotrebitelia v USA veria, že trh práce znova ožije a tvorba nových pracovných miest naberie rýchlejšie tempo. Index spotrebiteľskej dôvery v USA analytici pozorne sledujú, pretože signalizuje, ako sa budú vyvíjať výdavky domácností, ktoré sú motorom americkej ekonomiky.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies