V najľudnatejšej spolkovej krajine Merkelovej strana utrpela porážku

NETKY.SK • 14 Máj 2012, 06:51 • 2 min
V najľudnatejšej spolkovej krajine Merkelovej strana utrpela porážku

V najľudnatejšej spolkovej krajine Merkelovej strana utrpela porážku - Politika Nemeckí konzervatívci kancelárky Angely Merkelovej utrpeli tvrdú porážku v dnešných voľbách v najľudnatejšej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Podľa prieskumov rea

slovakia

left justify in out

img

Nemeckí konzervatívci kancelárky Angely Merkelovej utrpeli tvrdú porážku v dnešných voľbách v najľudnatejšej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. 
      Podľa prieskumov realizovaných pri východe z volebných miestností podpora pre kresťanských demokratov klesla z 35 percent na 26. Víťazní sociálni demokrati by mali mať v koalícii so Zelenými pohodlnú parlamentnú väčšinu. 
      Pre kresťanských demokratov ide o najhorší výsledok v tejto priemyselnej základni Nemecka od konca druhej svetovej vojny.
      Opoziční lídri dúfajú, že ide o významný signál pred celonárodnými voľbami, ktoré budú koncom budúceho roku.
      Podľa analytikov mnohí voliči odmietli Merkelovej tvrdú líniu fiškálnej disciplíny presadzovanú ako liek na riešenie štátneho dlhu, uviedla stanica BBC.
      Politiku úsporných opatrení nedávno odmietli aj voliči v Grécku, Francúzsku a Taliansku.
      Podľa tzv. exit pollov sa do parlamentu v Severnom Porýní-Vestfálsku dostala Pirátska strana, čo sa jej podarilo už vo štvrtej spolkovej krajine. Podporu získala táto strana výzvami na transparentnosť a internetovú slobodu.
      Podľa prieskumu sociálni demokrati (SPD) získali 38,8% hlasov, kresťanský demokrati (CDU) 25,8%, Zelení 12,2%, Slobodní demokrati (FDP) 8,6% a Pirátska strana 7,6%

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies