Angličtinári majú možnosť získať moderné vzdelávacie materiály

NETKY.SK • 30 August 2017, 10:20 • 2 min
Angličtinári majú možnosť získať moderné vzdelávacie materiály

BRATISLAVA - Učitelia anglického jazyka zo základných škôl budú mať možnosť získať moderné vzdelávacie materiály aj v novom školskom roku 2017/18. Informoval komunikačný odbor ministerstva školstva, školám materiály dodá Metodicko-pedagogické centrum (MPC), ktoré chce takýmto spôsobom naďalej zvyšovať kvalitu výučby angličtiny v slovenských školách.

slovakia

left justify in out

Generálna riaditeľka MPC Kamila Jandzíková vysvetľuje, že pomocou nových vzdelávacích materiálov chce centrum zatraktívniť výučbu anglického jazyka v základných školách, a to pre učiteľov aj žiakov.

 

„Táto snaha je v súlade s dlhodobým cieľom vlády SR zvyšovať komunikačnú úroveň žiakov a študentov v anglickom jazyku na Slovensku a podporí zvyšovanie kvality výučby v školách vo všetkých regiónoch Slovenska,“ hovorí Kamila Jandzíková.

Metodicko-pedagogické centrum už v roku 2015 poskytlo prvým 3 000 učiteľom angličtiny z 1 350 základných škôl kompletný súbor moderných výučbových materiálov, prístup k digitálnemu vzdelávaciemu obsahu a vzdelávania zamerané na moderné trendy výučby anglického jazyka. Aj tentoraz bude MPC spolupracovať s British Council Slovensko.

 

„Angličtina má stále významné postavenie prakticky vo všetkých dôležitých oblastiach života, počnúc vedou, výskumom, technológiami a kultúrou, filmom a vzdelávaním končiac. Jej ovládanie na potrebnej úrovni je preto pre mladých ľudí na Slovensku veľkou prednosťou a som rád, že im v tom budeme môcť byť opäť nápomocní,“ uviedol riaditeľ British Council Slovensko Alastair Bassett.

Učitelia na prvom aj druhom stupni základnej školy, ktorí zatiaľ s materiálmi EnglishOne nevyučujú, majú možnosť získať ich bezplatne. Postačí, ak na začiatku školského roka prejavia svoj záujem u riaditeľa školy, ktorý má detailné informácie, ako kompletný súbor materiálov pre svojich učiteľov zabezpečiť.

 

Materiály budú školám dodávané do naplnenia kapacity, preto MPC odporúča, aby riaditelia nahlásili ich požiadavky do 15. septembra prostredníctvom webovej stránky www.englishone.sk. Súbor vzdelávacích materiálov obsahuje metodické príručky, pracovné listy pre žiakov aj digitálny obsah na vzdelávacom portáli ministerstva školstva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies