Zomrel uznávaný ruský huslista Dmitrij Kogan, mal 38 rokov

NETKY.SK • 30 August 2017, 09:42 • 2 min
Zomrel uznávaný ruský huslista Dmitrij Kogan, mal 38 rokov

MOSKVA - Vo veku 38 rokov zomrel medzinárodne uznávaný ruský huslista Dmitrij Kogan. Informovala jeho asistentka Žanna Prokofievová, podľa ktorej umelec podľahol rakovine.

slovakia

left justify in out

Kogan, ktorý sa celosvetovo preslávil vďaka svojim koncertným turné a účasťou na prestížnych medzinárodných hudobných festivaloch, sa narodil 27. októbra 1978 do rodiny dirigenta Pavla Kogana a klaviristky Ľubov Kazinskej.

 

Jeho starým otcom bol význačný huslista Leonid Kogan, kým jeho stará matka Jelena Gilelsová pochádzala z rodiny renomovaného klaviristu Emila Gilelsa.

 

Dmitrij Kogan debutoval na pódiu so symfonickým orchestrom ako desaťročný. V 15 rokoch hral s orchestrom vo Veľkej sále Moskovského konzervatória.

 

Ako 18-ročný po prvý raz koncertoval v Británii a USA. Počas svojej krátkej, ale žiarivej kariéry vystupoval v najprestížnejších koncertných sieňach Európy, Ázie, Severnej i Južnej Ameriky, Blízkeho východu, ako aj v bývalých sovietskych republikách a pobaltských štátoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies