Deň otvorených dverí na Bratislavskom hrade a v parlamente ponúkne návštevníkom bohatý program

NETKY.SK • 29 August 2017, 09:24 • 2 min
Deň otvorených dverí na Bratislavskom hrade a v parlamente ponúkne návštevníkom bohatý program

BRATISLAVA - Pri príležitosti 25. výročia prijatia Ústavy SR otvoria 1. septembra svoje brány Národná rada SR i Bratislavský hrad.

slovakia

left justify in out

Návštevníci si budú môcť odniesť špeciálne vydanie Ústavy SR a obzrieť vystavený originál Ústavy SR v Rytierskej sále na Hrade. Táto miestnosť má však aj svoj druhý názov, ktorý súvisí práve so septembrom roku 1992. Priestor je nazývaný aj Sieňou Ústavy Slovenskej republiky, keďže tu bola 3. septembra 1992 slávnostne podpísaná Ústava SR. V Rytierskej sále, alebo aj v Sieni Ústavy Slovenskej republiky bude zároveň spravodajsko-dokumentárne pásmo vzácnych fotografií, ktoré zachytávajú atmosféru podpisu a prijatia Ústavy SR spred 25 rokov.

V priestoroch parlamentu si môžu návštevníci vyskúšať poslanecké kreslá, pozrieť sa do poslaneckých klubov, aj sa porozprávať s poslancami národnej rady. Počas Dňa otvorených dverí predstavia svoju činnosť aj silové zložky štátu.

Kancelária Národnej rady SR 1. septembra pozýva všetkých záujemcov aj na slávnostný galavečer, ktorý zavŕši celodenné slávnostné podujatie 25. výročia prijatia Ústavy SR. Po zaujímavých podujatiach kultúrno, vzdelávacieho a oddychového charakteru bude záver tohto významného dňa patriť folklóru. Deň uzavrie aj ohňostroj.

„Počas celého dňa budú mať návštevníci možnosť vidieť okrem podujatí na Hrade, ktoré budeme budúci týždeň postupne zverejňovať, aj dve zaujímavé dokumentárno-spravodajské pásma. Jedným je historické pásmo dobových fotografií z okamihov prijatia a podpisu Ústavy SR v septembri 1992. Fotografie budú vystavené v Hurbanovej sieni Národnej rady SR a taktiež aj v Rytierskej sále na Bratislavskom hrade. Druhé pásmo bude patriť dokumentárnemu filmu z 1. septembra 1992. Film sa bude premietať počas celého dňa na všetkých dostupných vysielacích plochách v Národnej rade SR aj na Bratislavskom hrade," informuje Kancelária NR SR.

Zároveň vyzýva všetkých návštevníkov, aby mali pochopenie pre bezpečnostné opatrenia a čiastočné dopravné obmedzenia. Kapacita garáže a parkovacích miest v okolí hradu je obmedzená, preto po jej naplnení budú autá a autobusy odkláňané na záchytné body odkiaľ už zabezpečíme náhradnú dopravu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies