FOTO Tínedžer sa chce uchádzať o post guvernéra v jednom z amerických štátov

NETKY.SK • 14 August 2017, 13:00 • 2 min
FOTO Tínedžer sa chce uchádzať o post guvernéra v jednom z amerických štátov

KANSAS – Iba 17-ročný mladík sa zapojil do boja o funkciu guvernéra v americkom meste Kansas. Za svojho zástupcu si vybral svojho rovnako starého spolužiaka.

slovakia

left justify in out

Miestne zákony podľa kansaskej volebnej komisie vek kandidátov nijako neobmedzujú. Jack Bergerson tak síce môže byť zvolený za guvernéra, ale sám hlasovať nemôže, pretože nedosiahol vek plnoletosti.

 

Jack sa hlási ku demokratom a v roku 2018 chce zabojovať o post guvernéra, pretože ako sa sám vyjadril, chce dať ľuďom ďalšiu šancu. "Podľa zákonov platných v štáte Kansas neexistuje žiadny dodatok, ktorý by upravoval kvalifikáciu guvernéra," povedal Bryan Caskey, riaditeľ volieb v kancelárii Kansasu. "Zákon nijakým spôsobom neupravuje vek, bydlisko ani skúsenosti aby sa človek mohol o tento post uchádzať," dodal Caskey. 

 

Mladý Bergerson uviedol, že chce "radikálne zmeniť" systém zdravotnej starostlivosti a podporiť legalizáciu marihuany na lekárske účely. Ďalej podporuje zákon, ktorý umožňuje Američanom držbu a nosenie zbraní pre vlastnú ochranu. "Myslím, že ak ponúkneme obyvateľom Kansasu niečo radikálne, nové, potom budeme schopní posunúť sa novým smerom. Myslím si, že demokratická strana bude mať dobrú pozíciu, aby si získala miesto v budúcom roku," povedal Bergeson.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies