Ruský aktivista Udalcov chce zjednotiť ruskú opozíciu, s Navaľným neráta

NETKY.SK • 10 August 2017, 17:00 • 2 min
Ruský aktivista Udalcov chce zjednotiť ruskú opozíciu, s Navaľným neráta

MOSKVA - Ruský opozičný aktivista Sergej Udalcov, ktorého prepustili po štyroch rokoch z väzenia, kde bol za organizovanie protivládnej demonštrácie v roku 2012, deklaroval vo štvrtok zámer zjednotiť ruskú opozíciu.

slovakia

left justify in out

Na otázku, či tým opozíciu len nerozdrobí, keďže najpopulárnejším opozičným vodcom nie je on, ale známy bloger Alexej Navaľnyj, Udalcov vo štvrtok uviedol, že s Navaľným vo svojich plánoch neráta. "On nie je mojím kandidátom," povedal a dodal, že jeho zámerom je predovšetkým zjednotiť ľavicové sily a postaviť spoločného ľavicového kandidáta do budúcoročných prezidentských volieb.

Hoci Navaľnyj a Udalcov sa spolupodieľali na organizácii viacerých demonštrácií, boli istý čas aj spoluväzňami a obaja by chceli zosadiť z prezidentského kresla Vladimira Putina, ich názory na to, čo by malo nasledovať, sa značne líšia.

 

Udalcov je napríklad - na rozdiel od Navaľného - podporovateľom pripojenia Krymu k Rusku a podporuje aj aktivity proruských povstalcov na východe Ukrajiny. "Som sovietsky patriot a rozpad Sovietskeho zväzu považujem za najväčšiu chybu a zločin," vyhlásil po obsadení Krymu Ruskom.

Udalcov je šéfom organizácie Predvoj červenej mládeže, ktorá je podľa vojenskej terminológie rozdelená na prápory a brigády a vo svojom znaku má komunistickú červenú hviezdu a kalašnikov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies