Prípravy na cisársku návštevu priblížia prehliadky v múzeu

NETKY.SK • 8 August 2017, 19:01 • 2 min
Prípravy na cisársku návštevu priblížia prehliadky v múzeu

KREMNICA - Kremnické múzeum mincí a medailí pripravilo na sobotu 12. augusta ďalšie podujatie z cyklu Príbehy v múzeu.

slovakia

left justify in out

Divadelné prehliadky z histórie Kremnice zavedú tentoraz návštevníkov do obdobia príprav na dôležitú cisársku návštevu. Zároveň si tak pripomenú 300. výročie narodenia panovníčky Márie Terézie. Prehliadky priblížia tereziánsku kultúru, barokovú módu či dobové kratochvíle.

 

Na dramatizované prehliadky, ktoré priblížia, ako sa vtedajšia Kremnica pripravila na návštevu Márie Terézie a Františka Lotrinského, sa môžu návštevníci tešiť v expozícii Líce a rub peňazí. "Divadelné prehliadky sa uskutočnia o 10.00, 11.00, 12.00, 14.00, 15.00 a 16.00 h. Súčasťou podujatia bude aj sprievodný program na nádvorí múzea, kde návštevníci môžu spoznať dobové zábavky 18. storočia, hmotnú i nehmotnú kultúru tereziánskej doby na našom území a zoznámiť sa s niekoľkými autentickými exponátmi priamo z cisárskej návštevy v Kremnici," priblížila Erika Haas Kianičková z múzea.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies