VIDEO V Anglicku vymysleli skladací dom: Prepraviť ho môžete kamkoľvek chcete

NETKY.SK • 8 August 2017, 10:32 • 2 min
VIDEO V Anglicku vymysleli skladací dom: Prepraviť ho môžete kamkoľvek chcete

Britská firma navrhla dom, ktorý sa samostatne zloží v priebehu ôsmych minút stlačením jediného tlačítka.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Ten Fold Engineering má na konte nový vynález. Vytvorili dom, ktorý je schopný samostatne sa poskladať v priebehu ôsmych minút. Nie sú na to potrebné žiadne žeriavy ani iné zložité mechanizmy. Majiteľ jednoducho stlačí tlačidlo a jeho obydlie sa postaví samo.

 

Veľkou výhodou nového typu stavby je, že je prenosná. Možno ju jednoducho prepraviť nákladným vozidlom na akékoľvek miesto. Jediný zásah, ktorý sa musí vykonať hneď po rozložení je upevnenie. Ani to však nie je žiadne veľké umenie. Vlastníkovi na to stačí elektrická vŕtačka, ktorou sa zabezpečia jednotlivé časti.

 

Rozmer domu po rozložení dosiahne trojnásobok svojej pôvodnej veľkosti. V jeho vybavení nájdeme všetko potrebné a zabývať sa môžeme okamžite. Žiadne ďalšie úpravy už nie sú potrebné. Ak sa rozhodneme zmeniť miesto svojho pôsobiska, rovnako jednoducho sa stavba opätovne zloží.

 

Jednotlivé budovy sa môžu vzájomne kombinovať. Z viacerých modulov tak vzniknú veľké domy, kancelárie alebo dokonca hotely. Priečky sú zameniteľné, čo umožňuje navrhnutie ľubovoľného pôdorysu.

 

Cena takejto nehnuteľnosti sa pohybuje okolo 109-tisíc eur.

 

 

 

What do you all think of the Ten Fold tree house? #tenfold #design #engineering #house #treehouse #future

Príspevok, ktorý zdieľa Ten Fold Engineering (@tenfold.engineering),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies