Bayern Mníchov po roku opäť víťazom Nemeckého superpohára

NETKY.SK • 6 August 2017, 10:54 • 2 min
Bayern Mníchov po roku opäť víťazom Nemeckého superpohára

DORTMUND - Trofej za víťazstvo v Nemeckom superpohári patrí po roku opäť futbalistom Bayernu Mníchov.

slovakia

left justify in out

Hráči bavorského klubu si ju vybojovali rovnako ako vlani v sobotňajšom zápase proti Borussii Dortmund, v Signal-Iduna Parku v Dortmunde po remíze v riadnom hracom čase 2:2 vyhrali na strely zo značky pokutového kopu 5:4. Hrdinom Mníchovčanov bol náhradný brankár Sven Ulreich, ktorý v záverečnom rozstrele chytil pokusy Sebastiana Rodeho a Marca Bartru. Autorom rozhodujúcej penalty bol 21-ročný obranca Bayernu Nicklas Süle. Bayern Mníchov si pripísal na konto rekordný šiesty Nemecký superpohár, Dortmund zostáva na ziskoch piatich trofejí.

"Som spokojný, hrali sme sústredene, trofej je pre nás dôležitá. Príprava nám veľmi nevyšla, ale netreba sa obávať. Keď sa začne sezóna, budeme pripravení," povedal podľa webu ESPN tréner Bavorov Carlo Ancelotti, ktorého doplnil nový športový riaditeľ Hasan Salihamidžič: "Mužstvo ukázalo charakter a dvakrát dokázalo vyrovnať. V posledných dňoch som sa veľa rozprával s trénerom i hráčmi. Sme Bayern Mníchov a nemôžeme si dovoliť toľko prehier. Dnešok bol dôležitý, opäť sme hrali ako pravý Bayern."

Ulreich sa postavil do bránky namiesto nedoliečeného Manuela Neuera a svoju pozíciu si zastal bravúrne. "Vieme, že pred sezónou sa nám nedarilo podľa predstáv, ale dnes sme videli Bayern, ktorý chce vidieť každý, predovšetkým v prvom polčase s množstvom šancí. V závere sme ukázali skvelú morálku, musíme pokračovať v tomto štýle. Samozrejme, som šťastný, že som pomohol mužstvu v penaltovom rozstrele a k zisku trofeje," uviedol Ulreich pre televíziu ZDF.

Domáca Borussia sa v priebehu stretnutia dvakrát dostala do vedenia, ale hostia vždy dokázali zmazať manko súpera. Skóre otvoril v 12. min Christian Pulisic, ktorý využil hrúbku Javiho Martíneza na rozohrávke a ľahko si v nájazde poradil s brankárom Svenom Ulreichom. Američan sa stal najmladším strelcom v histórii Nemeckého superpohára vo veku 18 rokov a 322 dní.

Bavori vyrovnali už o šesť minút neskôr, keď prudký center do malého vápna z pravej strany zužitkoval Robert Lewandowski. Po zmene strán išli domáci opäť do vedenia zásluhou Pierra-Emericka Aubameyanga po rýchlom protiútoku. Gabončan dokázal skórovať z jedinej strely a v súťažných stretnutiach proti Bayernu to bol jeho šiesty zásah. Dortmund bol už na dosah trofeje, keď si dve minúty pred koncom v chaose strelil vlastný gól brankár Roman Bürki. Po uplynutí riadnej hracej doby nasledovali hneď pokutové kopy, v ktorých bol najprv v tretej sérii neúspešný Joshua Kimmich z Bayernu, ale v 4. a 6. sérii nepremenili svoje pokusy Rode a Bartra a Bayern sa tešil z triumfu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies