V rámci rozsiahlej protidrogovej akcie obvinila tri osoby

NETKY.SK • 3 August 2017, 15:59 • 2 min
V rámci rozsiahlej protidrogovej akcie obvinila tri osoby

BRATISLAVA - Polícia v Bratislavskom kraji vykonala v priebehu tohto týždňa rozsiahlu akciu zameranú na drogovú a násilnú trestnú činnosť.

slovakia

left justify in out

Obvinenie zatiaľ vzniesla voči trom osobám, ktoré mali sprostredkovávať predaj drog, dve z nich vo väčšom rozsahu. Súčasťou akcie bolo 12 domových prehliadok a 15 prehliadok nebytových priestorov, ktorým predchádzala rozsiahla operatívno-pátracia činnosť, informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

 

Obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi čelí 32-ročný Michael G. z okresu Senec a 36-ročná Lenka L. z Bratislavy. Mladý muž mal podľa doterajších informácií polície zadovažovať metamfetamín, ktorý mal následne prostredníctvom obvinenej Lenky, ako aj iných osôb, predávať ďalším dílerom a užívateľom.

 

Policajný vyšetrovateľ spracoval na obvinených podnet k podaniu návrhu na ich vzatie do väzby. Na rozhodnutie sudcu čakajú v cele policajného zaistenia. Obvinený bol aj 35-ročný Juraj V. z okresu Senec, u ktorého bol pri domovej prehliadke zaistený sušený rastlinný materiál.

 

V rámci prehliadok policajti zaistili množstvo vecí, ktoré môžu mať súvis s majetkovou a násilnou trestnou činnosťou. Voči Michaelovi G. vzniesli ďalšie obvinenie, a to pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu prípravy, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečin poškodzovania cudzej veci. Vyšetrovateľ tak zároveň objasnil prípad, ku ktorému došlo 21. októbra 2013 v lokalite Strieborné jazero v Senci, kedy doposiaľ neznámy páchateľ hodil ručný granát do priestorov balkóna záhradnej chatky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies