Úrady v Malajzii zhabali slonovinu a šupiny šupinavcov z Afriky

NETKY.SK • 2 August 2017, 10:20 • 2 min
Úrady v Malajzii zhabali slonovinu a šupiny šupinavcov z Afriky

KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady zhabali 23 kusov sloních klov a 301 kilogramov šupín šupinavcov z Afriky v hodnote vyše 4 135 000 malajzijských ringgitov (v prepočte vyše 816-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Podľa zástupcu colného úradu Mohamada Pudziho Mana, ktorý o prípade informoval v stredu, príslušné orgány urobili raziu v nedeľu v jednom zo skladísk, kde vo dvoch škatuliach označených ako potraviny našli slonie kly v hodnote 275-tisíc ringgitov (54 326 eur). Tie sa do krajiny dostali letom z nigérijského Lagosu s tranzitom v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

Neskôr v nedeľu úrady skonfiškovali šesť vriec šupín šupinavcov v hodnote 3,86 milióna ringittov (762 544 eur). Vrecia boli označené ako rybie plynové mechúre a do krajiny sa dostali letom z Konga. V oboch prípadoch bola cieľová destinácia na sprievodných dokumentoch falošná.

Ako sa ďalej vyjadril Mohamad Pudzi Man, nálezy sú predmetom vyšetrovania a v súvislosti s nimi zatiaľ nikoho nezatkli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies