Zaorálek požiadal Egypt o odškodnenie pre rodinu Češky zabitej v Hurgade

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 18:47 • 2 min
Zaorálek požiadal Egypt o odškodnenie pre rodinu Češky zabitej v Hurgade

PRAHA - Český minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek odovzdal egyptskému veľvyslancovi Abd ar-Rahmánovi Saláhaddínovi už druhú diplomatickú nótu. Česká diplomacia od Káhiry žiada, aby odškodnila zavraždenú českú turistku. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Turistku pred dvoma týždňami na pláži v Hurgade pobodal muž, ktorý útočil na cudzincov. Zranená žena zomrela vo štvrtok v nemocnici v Káhire.

Minister v tejto nóte zároveň žiada o poskytnutie protokolu z pitvy, ktorú vo štvrtok urobil v Káhire egyptský súdny znalec.

 

"Egyptský veľvyslanec mi dnes potvrdil, že nám poskytne správu z pitvy, a zároveň prisľúbil zasadiť sa za kompenzáciu rodine," povedal Zaorálek, ktorého citovali Novinky.cz

 

Minister by sa mal tiež stretnúť s rodinou zosnulej ženy, a to v najbližších dňoch. Na schôdzke chce rodinu informovať o všetkých krokoch, ktoré česká diplomacia v súvislosti s týmto prípadom podniká.

 

Podľa doterajších predbežných informácií by malo byť telo zosnulej ženy prevezené späť do Českej republiky približne v polovici nadchádzajúceho týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies