FOTO Tatry sa cez víkend zmenia na romantické Benátky

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 09:56 • 2 min
FOTO Tatry sa cez víkend zmenia na romantické Benátky

POPRAD - Vysoké Tatry sa v sobotu 22. júla zmenia na malé Benátky, už po tretíkrát sa zo Štrbského plesa stane romantický prístav.

slovakia

left justify in out

Podujatie Benátska noc, ktoré odštartuje o 17:00, ponúkne aj tento rok romantické člnkovanie po hladine plesa za jemných tónov harfy, atmosféru dotvoria živé zrkadlové sochy. Celkovo však bude víkend v Tatrách plný umenia, remesiel a zábavy, v piatok 21. júla sa tam začne rezbárske sympózium s názvom Rezbári Štrbskému Plesu, v sobotu ponúknu športové podujatie a začne sa aj štvrtý ročník podujatia Ľudové umelecké remeslá.

V prostredí Vysokých Tatier sa počas víkendu predstaví 85 ľudových remeselníkov zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska a Ukrajiny. „Návštevníci Štrbského Plesa budú môcť vidieť keramikárov, drotárov, drevorezbárov, kováčov, šperkárov, tokárov, medovnikárov, čipkárky, korytárov, remenárov, fujaristov, výrobcov kraslíc, pastierskych palíc, bačovského riadu, drevených hračiek, textilných hračiek a mnohé ďalšie remeslá,“ vymenoval starosta obce Štrba Michal Sýkora.

 

Remeselníci budú svoju prácu prezentovať v sobotu a nedeľu od 9:00 do 17:00. „Prezentácia ľudových umeleckých remesiel má pre zachovanie nášho národného pokladu veľký význam. Odkrýva nesmiernu rozmanitosť a krásu slovenského ľudového umenia, jedinečnosť, akú nenájdeme nikde vo svete, a na ktorú môžeme byť právom hrdí,“ uviedol Sýkora.

Ako informovala Ľubomíra Otčenášová z Obecného úradu v Štrbe, tematicky budú práce rezbárskeho sympózia zamerané na figurálnu plastiku pre najmladších, zimné športy a zvieracie motívy z fauny Vysokých Tatier. Výsledné práce si bude možné pozrieť v nedeľu približne o 15:00.

V sobotu o 10:00 sa začne aj 6. ročník netradičného športového podujatia pod názvom Štrbská športová smršť 2017. Tento ročník sa bude niesť v znamení Československého pohára silných mužov do 105 kg a predovšetkým majstrovstiev Európy zmiešaných dvojíc. O 15:00 ponúknu Tatry aj hudobný program, na koncerte vystúpi hudobno-zábavná skupina Drišľak.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies