Čína a Rusko uskutočnia spoločné námorné cvičenia v Baltskom mori

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 09:42 • 2 min
Čína a Rusko uskutočnia spoločné námorné cvičenia v Baltskom mori

PEKING - Rusko a Čína zrealizujú prvú fázu tohtoročných spoločných námorných výcvikov na pobreží Baltického mora.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany. Peking poslal jedného zo svojich najpokročilejších torpédoborcov na spoločné cvičenia s Ruskom. S výcvikom začnú už tento piatok. Jeho cieľom je zefektívnenie spolupráce ruskej a čínskej flotily, v prípadnom boji proti bezpečnostným hrozbám na mori. Posádky budú trénovať kompatibilitu vojnových lodí s úmyslom posilniť priateľstvo a spoluprácu medzi ruským námorníctvom a námornými silami Čínskej ľudovej oslobodzovacej armády.
 
Čínske námorné sily majú naplánovaný príchod na základňu v ruskom Kaliningradskom regióne na tento piatok, tie sa začnú oficiálnou uvítacou ceremóniou. Aktívna fáza spoločných námorných cvičení v Baltskom mori sa uskutoční v období od 24. do 27. júla. Peking avizoval, že na cvičenia nasadil svoj druhý najvýkonnejší torpédoborec Changshu, typu 052D, ktorý uviedli do prevádzky len pred dvoma rokmi
 
Vojenskú loď bude sprevádzať raketová fregata Yuncheng a zásobovacia loď Luoma Lake. Minulý týždeň sa čínska flotila na ceste do Baltského mora zapojila aj do výcviku v Stredozemnom mori. Po ukončení prvej fázy cvičenia sa čínske námorníctvo v septembri pripojí k ruským lodiam v Japonskom mori, kde budú pokračovať v druhej fáze rusko-čínskych cvičení.
 
Čínske a ruské námorníctva organizujú svoje spoločné námorné manévre od roku 2012.  V minulom roku sa aktívna fáza výcviku uskutočnila v Juhočínskom mori, kde aj naďalej pretrváva zvyšujúce sa napätie medzi KĽDR a Južnou Kóreou.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies