Príbeh hodný filmového plátna, je šampiónom MMA, ale zachraňuje ľudské životy

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 15:26 • 2 min
Príbeh hodný filmového plátna, je šampiónom MMA, ale zachraňuje ľudské životy

BRATISLAVA - Stipe Miocic je šampiónom ťažkej váhy v UFC. Má za sebou už dve úspešné obhajoby titulu, s týmto výkonom si získal nejedného fanúšika a dobre si aj privyrobil. Podľa jeho známych ho však úspech ani peniaze nezmenili, zostal presne takým istým správnym chlapom, ktorý hocikedy pomôže akým bol aj pred ziskom titulu. Popri kariére MMA zápasníka je jeho druhým zamestnaním hasič-záchranár v meste Cleveland.

slovakia

left justify in out

Keď netrénuje s najtvrdšími chalanmi z klubu tak robí prácu hasiča. Kde sa stáva, že robí aj rajóny čo znamená, že upratuje zbrojnicu čo zahŕňa umývanie chladničiek, spŕch alebo aj záchodov. Nedávno sa ho pýtali či nerozmýšľal o ukončení svojej hasičskej kariéry. Jeho odpoveď bola jednoznačná.

 

"Ani raz. Nevidím žiaden dôvod aby som vystúpil zo zboru. Rád pomáham ľuďom a na druhej strane nikdy si nemôžem byť istý ako dopadne moja zápasnícka kariéra. Milujem túto robotu, rád v nej trávim svoje voľné dni. Nerád by som sa zbláznil iba kvôli tomu, že mám priveľa voľného času. Hasičská zbrojnica je ako veľké detské ihrisko. Všetky výcviky robíme spolu, spolu trénujeme a môžeš si byť istý, že máš okolo seba takých ľudí na ktorých sa môžeš vždy spoľahnúť," skromne vyhlásil Miocic.

 

"Raz za čas sa ho spýtam, čo do čerta tu ešte robíš? Veľakrát sa stalo, že deň pred odletom na zápas bol ešte v robote. Neskutočné!

Mohol by byť hocikde, užívať si voľno alebo sa pripravovať na ďalší zápas. Ale namiesto toho je tu s bandou obyčajných chalanov ktorí si zo z neho celý deň uťahujú," povedal o ňom veliteľ  Kenneth Papesh.

 

Uťahovať si zo šampióna ťažkej váhy v UFC? Neznie to veľmi rozumne ale jeho kolegovia na to majú jednoduché vysvetlenie. Na zbrojnici fungujú prísne zákony hierarchie a výnimku z pod nich nemá ani šampión. Čiže v realite to znamená, že služobne mladší hasič plní rozkazy služobne starším a samozrejme aj svojím nadriadeným.

 

"Nevzpiera sa a ani sa nesťažuje. Popravde by s tým ani nič nevedel spraviť, patrí to jednoducho k našej robote," dodal Papesh. Samozrejme hasičský chlebík nie je iba o srande, aktívne sa zapája do každodenných výjazdov či sa týkajú požiarov, dopravných nehôd alebo rôznych technických zásahov.

Jeho manželka tvrdý, že práve táto práca mu pomáha stáť pevne na zemi. Klobúk dole pred takýmto šampiónom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies