Pri havárii tankovacieho vojenského lietadla zahynulo 16 ľudí

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 19:19 • 2 min
Pri havárii tankovacieho vojenského lietadla zahynulo 16 ľudí

JACKSON - Pätnásť vojakov americkej námornej pechoty a jeden zdravotník vojenského námorníctva zahynuli v pondelok pri havárii vojenského dopravného lietadla v štáte Mississippi.

slovakia

left justify in out

Stroj KC-130 Hercules používa námorníctvo na tankovanie lietadiel počas letu. Lietadlo vzlietlo zo základne Cherry Point v Severnej Karolíne a viezlo posádku a vybavenie na základňu El Centro v Kalifornii, keď sa zrútilo okolo 16.00 h miestneho času na sójové pole v okrese Leflore, približne 135 kilometrov severne od mesta Jackson, metropoly štátu Mississippi. 

 

Všetky osoby na palube zahynuli. Námorníctvo informovalo, že v lietadle boli osobné zbrane a munícia do ručných zbraní. Trosky lietadla boli roztrúsené v okruhu ôsmich kilometrov. Podľa jedného zo svedkov, ktorý videl, ako sa stroj špirálovite rúti k zemi s dymiacim motorom, sa niektoré telá našli vyše kilometra od trosiek. Námorníctvo zatiaľ nezverejnilo podrobnosti o príčine havárie. 

 

 

Do vyšetrovania sa zapojil aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), ale nepredpokladá sa cudzie zavinenie, uviedol major Andrew Aranda. "Havária lietadla námorníctva v Mississippi je srdcervúca. Melania a ja vyjadrujeme všetkým najhlbšiu sústrasť," reagoval na Twitteri americký prezident Donald Trump. Ide o najhoršiu leteckú katastrofu v Spojených štátoch od 12. februára 2009, keď lietadlo spoločnosti Colland Air havarovalo počas približovania na pristátie neďaleko Buffala v štáte New York, pričom zahynulo všetkých 49 ľudí na palube a jedna osoba na zemi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies