Sudca zamietol kauciu pre bývalého panamského prezidenta

NETKY.SK • 8 Júl 2017, 10:19 • 2 min
Sudca zamietol kauciu pre bývalého panamského prezidenta

MIAMI - Americký federálny sudca na Floride zamietol žiadosť o prepustenie na kauciu bývalého panamského prezidenta, ktorý bojuje proti vydaniu do vlasti, kde je podozrivý zo špionáže a korupcie.

slovakia

left justify in out

Ricardo Martinelli by sa totiž podľa neho mohol opäť dať na útek pred spravodlivosťou k čomu by mu mohlo pomôcť jeho bohatstvo a zahraničné kontakty.

Šesťdesiatšesťročného Martinelliho vzali do federálnej väzby minulý mesiac na základe žiadosti o vydanie do Panamy. Posledné pojednávanie o jeho vydaní je stanovené na 25. júla.

Panamská vláda požiadala o vydanie Martinelliho, ktorý bol prezidentom v rokoch 2009 - 2014, vlani v septembri. Podozrivý je okrem iného z nariadenia nezákonného odpočúvania minimálne 150 ľudí z radov opozičných politikov, podnikateľov a novinárov. Ako prezident sa tiež údajne dopustil sprenevery a zneužitia funkcie. On obvinenia odmieta a tvrdí, že sú politicky motivované. V USA požiadal o azyl.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies