FOTO + VIDEO Bitka gangov vo väzení si vyžiadala 28 mŕtvych

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 06:57 • 2 min
FOTO + VIDEO Bitka gangov vo väzení si vyžiadala 28 mŕtvych

ACAPULCO - Pri bitke medzi znepriatelenými gangmi v mexickom štátnom väzení zomrelo 28 väzňov a traja sa zranili, informovali úrady. Tie pôvodne informovali len o piatich mŕtvych, no neskôr ich počet zvýšili, keď postupne objavovali ďalšie telá.

slovakia

left justify in out

Bitka sa strhla vo štvrtok okolo štvrtej ráno v časti s maximálnych stupňom stráženia väznice Las Cruces v Acapulcu, kde je viac ako dvetisíc odsúdených. Obete boli dobodané, ubité na smrť a niektoré dokonca sťaté. "Incident vyvolali neustále konflikty medzi znepriatelenými gangmi vnútri väzenia," vyjadril sa Robert Álvarez Heredia, hovorca bezpečnosti štátu Guerrero.

 

 

Bezpečnostné zložky podľa jeho slov po čase opäť získali kontrolu nad situáciou a začali v komplexe objavovať telá, ktoré sa nachádzali aj v kuchyni či návštevných priestoroch.

Vo februári si bitka medzi členmi drogových gangov v preplnenom väzení na severe Mexika vyžiadala 49 životov, čo je dosiaľ najsmrteľnejší väzenský konflikt v krajine.

 



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies