Asistoval alkohol: Muž porezal nožom ženu na tvári, ďalšia zasekla sekerou druhovi do hlavy

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 16:44 • 2 min
Asistoval alkohol: Muž porezal nožom ženu na tvári, ďalšia zasekla sekerou druhovi do hlavy

BRATISLAVA/KOŠICE - Muž napadol ženu nožom, ďalšia žena zase zaútočila na druha sekerou, v oboch prípadoch asistoval alkohol.

slovakia

left justify in out

Prvý prípad domáceho násilia riešili policajti v záhradkárskej lokalite v Košiciach Šaci. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, 48-ročná žena zavolala na tiesňovú linku, že potrebuje pomoc. Manžel ju napadol a porezal nožom na tvári.

 

Privolaní policajti opitého muža zadržali, dychovú skúšku odmietol. Zranená žena skončila v nemocnici, kde však zmenila výpoveď a uviedla, že si zranenia spôsobila sama. Nezhody medzi manželmi však už policajti riešili viackrát. Košičan už bol v minulosti stíhaný za ublíženie na zdraví a nebezpečné vyhrážanie.

 

Po tomto incidente 49-ročného muža obvinili z prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Stíhaný je vo väzbe a za útok spáchaný na tzv. chránenej osobe, mu hrozí trest až na tri roky. Zároveň sa skúma trestno-právna zodpovednosť pre podozrenie z týrania blízkej osoby a zverenej osoby.

Druhý prípad sa odohral v jednom z michalovských bytov. Ako informovala Mésarová, po predchádzajúcej hádke alkoholom posilnená 41-ročná Michalovčanka zasekla svojmu 48-ročnému druhovi do hlavy sekerou.

 

Spôsobila mu sečnú ranu, liečiť sa bude asi týždeň. Ženu obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Stíhaná je vo väzbe a hrozí jej trest až na 12 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies