Španielske lode zasahovali v Stredozemnom mori: Zachránili 224 ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 24 Jún 2017, 16:48 • 2 min
Španielske lode zasahovali v Stredozemnom mori: Zachránili 224 ilegálnych migrantov

MADRID - Španielska námorná záchranná služba dnes v Stredozemnom mori zachránila 224 ilegálnych migrantov plaviacich sa k európskym brehom na piatich lodiach.

slovakia

left justify in out

Väčšina migrantov pochádza z severnej a subsaharskej Afriky.

 

Prvá záchranná operácia sa uskutočnila ešte v noci nadnes v Gibraltarskom prielive, kde záchranári zasahovali pri dvoch lodiach s 66 a 77 migrantmi na palube. Tretiu loď v rovnakej lokalite zbadali po svitaní. Na jej palube bolo deväť ľudí.

Ďalšie plavidlá - s 35 a 37 migrantmi na palube - spozorovali počas hliadkovania nad Stredomorím portugalské lietadlo i hliadkovacia loď agentúry Frontex.

 

V prvej polovici tohto roka sa plavbou cez Stredozemné more do Európy dostalo približne 84.000 migrantov. Väčšina z nich sa na plavbu vydáva na vratkých člnoch prevádzačov. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) koncom tohto týždňa informovala, že počet migrantov, ktorí počas tohto roka zahynuli počas plavby cez Stredozemné more alebo sú nezvestní, už prekročil hranicu 2000.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies