NHL: New York Rangers už nepočítajú s Girardim, vykúpili zmluvu

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 13:12 • 2 min
NHL: New York Rangers už nepočítajú s Girardim, vykúpili  zmluvu

NEW YORK - Klub hokejovej NHL New York Rangers vykúpi zmluvu s Danielom "Danom" Girardim a ukončí 11-ročné pôsobenie obrancu v Madison Square Garden.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročnému Kanaďanovi zostávali tri roky do vypršania kontraktu, klub si jeho odchodom uvoľní 2,9 milióna pod platovým stropom pre nadchádzajúcu sezónu a 1,9 milióna pre dve ďalšie. Girardi si mal v New Yorku zarobiť ešte 5,5 milióna USD a navyše mal v zmluve klauzulu o súhlase s výmenou, ktorá bránila Rangers ponúknuť ho do rozširovacieho draftu pre nováčika Las Vegas Golden Knights. Namiesto neho môžu Newyorčania chrániť iného hráča.

Girardi bol druhý služobne najstarší "jazdec" po švédskom brankárovi Henrikovi Lundqvistovi, so 788 zápasmi mu patrí deviate miesto v historickom klubovom rebríčku. V základnej časti strelil 46 gólov a pridal 184 asistencií. Desaťkrát pomohol tímu postúpiť do play-off, v roku 2014 to s ním dotiahol až do finále Stanleyho pohára. "Danove zásluhy v našej organizácii sú nesmierne. Bol vzorom na ľade aj mimo neho," povedal generálny manažér Rangers Glen Sather, ktorý v roku 2006 podpísal s Girardim zmluvu, keď bol nikým nedraftovaný voľný hráč.

V Madison Square Garden prichádza k zmenám aj v štruktúre klubu. Jed Ortmeyer sa stal riaditeľom pre hráčsky rozvoj, Steve Eminger rozšíril rady skautov a a Ben Prentiss bude konzultantom pre kondíciu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies