Uzávera vysokohorských turistických trás už počas víkendu platiť nebude

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 12:05 • 2 min
Uzávera vysokohorských turistických trás už počas víkendu platiť nebude

Uzávera vysokohorských turistických trás už počas víkendu platiť nebude - Cestovanie Od soboty 16. júna bude vo Vysokých, Západných a Belianskych Tatrách opätovne prístupných približne 230 kilometrov (km) turistických trás, na ktorých platila sezónna uzáv

slovakia

left justify in out

img

Od soboty 16. júna bude vo Vysokých, Západných a Belianskych Tatrách opätovne prístupných približne 230 kilometrov (km) turistických trás, na ktorých platila sezónna uzávera. Do 30. októbra tak môžu turisti v oblasti slovenských veľhôr prechádzať značenými turistickými chodníkmi s celkovou dĺžkou viac ako 650 kilometrov.
      "Všetky turistické chodníky pracovníci Štátnych lesov (ŠL) Tatranského národného parku (TANAP) skontrolovali a úseky, na ktorých už nebol sneh, opravili. Chcú sa tak pred otvorením novej turistickej sezóny vyhnúť nepríjemným prekvapeniam v podobe neporiadku, zosuvov, závalov, vývratov koreňových koláčov stromov brániacich v priechodnosti chodníka či polámaných lavičiek, odpočívadiel, prístreškov, informačných pútačov a smerovníkov," konkretizovala hovorkyňa ŠL TANAP Lenka Burdová. Týka sa to podľa jej slov aj turistických chodníkov vo vyšších nadmorských výškach, na ktorých platí do 15. júna vrátane sezónna uzávera. 
      Ako ďalej uviedla, od soboty 16. júna sa môžu návštevníci Tatier prejsť aj štyrmi z ôsmich náučných chodníkov, ktoré boli počas zimných mesiacov uzavreté. "Okrem celoročne prístupných náučných chodníkov Zverovka, Podmuráň, Partizánska nemocnica a Pramenisko budú môcť prechádzať celým náučným chodníkom zo Štrbského plesa na Popradské pleso, náučným chodníkom Zadné Meďodoly v smere z Tatranskej Javoriny do Kopského sedla, náučným chodníkom Juráňová dolina prechádzajúcim tiesňavou Národnej prírodnej rezervácie Juráňová dolina a náučným chodníkom Roháčske plesá tiahnucim sa popri štyroch Roháčskych plesách," priblížila hovorkyňa.
      Štátne lesy TANAP spravujú vo Vysokých a Západných Tatrách ako aj na Spišskej Magure takmer 740 km označkovaných turistických chodníkov, pričom značkovanie jednotlivých trás zabezpečujú na viac ako 780 km. "V tomto roku obnovia na turistických chodníkoch náter zelenej značky v celkovej dĺžke takmer 200 km," uzavrela Burdová. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies