EÚ trestá sýrsku vládu aj sankciami na kaviár a drahé autá

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 12:35 • 2 min
EÚ trestá sýrsku vládu aj sankciami na kaviár a drahé autá

EÚ trestá sýrsku vládu aj sankciami na kaviár a drahé autá - Politika Európska únia sa dnes rozhodla pritlačiť na sýrsku vládu, ktorá už 16 mesiacov krvavo potláča občiansku nespokojnosť, zákazom vývozu kaviáru, drahých áut a ďalšieho luxusného tovaru do

slovakia

left justify in out

img

Európska únia sa dnes rozhodla pritlačiť na sýrsku vládu, ktorá už 16 mesiacov krvavo potláča občiansku nespokojnosť, zákazom vývozu kaviáru, drahých áut a ďalšieho luxusného tovaru do tejto krajiny.
      Európska rada vydala vyhlásenie, podľa ktorého sa členské štáty EÚ dohodli na zákaze vývozu niektorých značkových tovarov a tovarov dennej spotreby do Sýrie. Ide napríklad o kaviár, značkové topánky nad 600 eur, perly, drahé autá (v hodnote nad 25.000 eur), cigary, ale aj predmety, ktoré môžu byť použité v rámci represálií proti civilnému obyvateľstvu.
      Celkový zoznam "zakázaných" produktov uvedie EÚ v sobotu 16. júna v úradnom vestníku. K predmetom, ktoré môže sýrska vláda zneužiť proti svojim občanom, patria napríklad plynové masky, niektoré chemické výrobky a toxíny.
      Šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová v tejto súvislosti uviedla, že ide o sériu širších opatrení v rámci medzinárodného nátlaku na vládu Sýrie, aby ukončila krvavé potlačovanie občianskej nespokojnosti. Podľa jej slov sankcie na luxusný tovar sa nebudú priamo dotýkať obyčajných občanov Sýrie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies