Koniec súdu s Romanom Polanskim: Žena, ktorú znásilnil žiada o ukončenie prípadu

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 13:26 • 2 min
Koniec súdu s Romanom Polanskim: Žena, ktorú znásilnil žiada o ukončenie prípadu

LOS ANGELS - Žena, ktorú ako 13-ročnú znásilnil v roku 1977 filmový režisér Roman Polanski, požiada súd, aby zastavil proces vedený voči jeho osobe.

slovakia

left justify in out

Samantha Geimerová už predtým vyhlásila, že mu odpustila, toto však bude jej prvé vystúpenie na súde v jeho záujme, informovala dnes spravodajská stanica BBC.

 

Geimerová (54) je podľa svojho právnika už "unavená" z tejto kauzy. Polanski sa priznal k znásilneniu neplnoletého dievčaťa a vo väzení strávil 42 dní, neskôr utiekol z USA - obával sa, že jeho dohodu o vine a treste súd zamietne a bude odsúdený na dlhoročné odňatie slobody. Odvtedy režisér žije prevažne vo Francúzsku.

 

Geimerovej advokát sa zároveň pokúsi presvedčiť európske úrady, aby zrušili medzinárodný zatykač na Polanského. Podľa advokáta však bude závisieť od sudcu, či Geimerovej svedectvo zohľadní.

 

Polanského v roku 2009 zatkli vo Švajčiarsku a pobudol niekoľko mesiacov za mrežami a v domácom väzení. Poľské súdy aj švajčiarske úrady odmietli žiadosť USA o jeho extradíciu. Polanski má i poľské občianstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies