Juncker: EÚ je na brexit pripravená, dúfam v rýchle vytvorenie vlády v Británii

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 12:45 • 2 min
Juncker: EÚ je na brexit pripravená, dúfam v rýchle vytvorenie vlády v Británii

BRUSEL/PRAHA – Európska únia je pripravená začať rokovania o odchode Spojeného kráľovstva zo spoločenstva, vyhlásil dnes v Prahe predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker. Dúfa, že v Británii po predčasných voľbách vznikne čím skôr nová vláda.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Sme pripravení začať rokovania. Dúfam, že Briti budú schopní čo najskôr vytvoriť stabilnú vládu. Nemyslím si, že teraz sa veci stali jednoduchšími, ale my sme pripravení," povedal pre Politico v rámci bezpečnostnej konferencie v Prahe predseda EK.

 

Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová podľa agentúry Reuters zase uviedla, že je "ťažké predpovedať", kedy bude mať Británia jasnú stratégiu na rokovania o brexite.

 

Prvé kolo rokovaní o brexite je naplánované na 19. júna. Za Britániu ich mala viesť premiérka Mayová. Keďže ale v predčasných voľbách prišla o väčšinu v parlamente, je otázne, či zotrvá na čele vlády. Vyhlásením predčasných volieb si chcela posilniť mandát pred spustením rokovaní - dosiahla však opačný výsledok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies