Mobilná sieť 4ka zlepšuje pokrytie: Začína využívať 2G sieť od Orangeu

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 12:16 • 2 min
Mobilná sieť 4ka zlepšuje pokrytie: Začína využívať 2G sieť od Orangeu

BRATISLAVA - Spoločnosti SWAN Mobile, a. s., a Orange Slovensko, a. s., vo februári tohto roku podpísali zmluvu o poskytovaní služieb národného roamingu.

slovakia

left justify in out

Ako informoval technický riaditeľ SWAN Mobile Patrik Kollaroci na jej základe technické tímy oboch spoločností v priebehu niekoľkých týždňov spoločne vypracovali a otestovali technické riešenie prepojenia systémov mobilných sietí oboch operátorov, ktoré púšťajú do komerčnej prevádzky.

 

Zákazníci 4ky budú od 12. júna tohto roka v lokalitách, kde nemajú vlastné pokrytie, využívať aj sieť Orangeu. "Z pohľadu zákazníka 4ky sa nezmení nič, naďalej bude v lokalitách pokrytých vlastnou sieťou 4ky využívať prednostne túto 4G alebo 2G sieť, v miestach, ktoré zatiaľ 4ka pokryté nemá, sa automaticky prepne do siete jej zmluvného partnera. Aj počas prebiehajúceho hovoru, v prípade potreby nastane plynulý prechod zo siete 4ka do partnerskej siete. 4ka poskytuje svoje služby pre 99 % populácie Slovenska," uviedla spoločnosť.

Zmena partnerskej siete prebehne postupne v priebehu nasledujúcich zhruba dvoch týždňov. 4ka upozorňuje zákazníkov, aby si preto nastavili automatickú a nie manuálnu voľbu mobilnej siete. "Zmena partnera sa udeje postupne počas niekoľkých dní od 12. júna, počas ktorých budú všetky služby 4ky poskytované plynule a bez prerušenia. Ak by mal v tomto období telefón problém prihlásiť sa do siete, odporúčame ho reštartovať,“ dodal Kollaroci.

Spoločnosť SWAN ubezpečila, že v súvislosti s uvedenou zmenou sa nemenia ceny, ani parametre žiadnych služieb 4ky, zmena nijako neovplyvní ani zákazníkov Orangeu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies