Rusi sa na Pohári konfederácií predstavia s nastupujúcou generáciou, zdecimovali ich zranenia

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 13:13 • 2 min
Rusi sa na Pohári konfederácií predstavia s nastupujúcou generáciou, zdecimovali ich zranenia

MOSKVA - Zranenie viacerých kľúčových hráčov preosiali širšiu nomináciu domáceho Ruska na Pohár konfederácií FIFA, šancu dostane nastupujúca generácia. Z 23 futbalistov v konečnom výbere trénera Stanislava Čerčesova je iba deväť účastníkov vlaňajších majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Dvojciferný počet reprezentačných štartov svieti len pri šiestich menách. Medzi nádeje patrí najmä dvojica obrancov z majstrovského Spartaka Moskva Georgij Džikija, Iľja Kutepov. Obaja by mali pomôcť nahradiť veteránov Vasilija Berezuckého a Sergeja Ignaševiča, ktorí si už nadobro vyzliekli národné dresy.

Čerčesov musel pre zranenia počas prípravy postupne vyradiť z kádra stredopoliara Alana Dzagojeva, pravého obrancu Mária Fernandesa, náhradného brankára Andreja Luňova či útočníka Arťoma Dziubu. Po pondelkovom prípravnom zápase v Budapešti s Maďarskom pribudol na zoznam maródov aj stredopoliar Roman Zobnin, ktorý si poškodil väzy v pravom kolene.

Zo skúsenejších útočníkov zostal v nominácii iba Fiodor Smolov z Krasnodaru. Keďže sa ospravedlnil aj Roman Neustädter z Fenerbahce Istanbul, Rusko bude ako jediné disponovať iba hráčmi z domácej súťaže.

Zborná vstúpi do turnaja 17. júna zápasom s Novým Zélandom v Petrohrade, v skupinovej fáze budú jej súpermi aj Portugalčania a Mexičania.

Konečná nominácia Ruska na Pohár konfederácií 2017 (17. júna - 2. júla):

Brankári: Igor Akinfejev (CSKA Moskva), Guilherme Marinato (Lokomotiv Moskva), Vladimir Gabulov (Arsenal Tula)


Obrancovia: Viktor Vasin (CSKA Moskva), Georgij Džikija, Iľja Kutepov (obaja Spartak Moskva), Ruslan Kambolov (Rubin Kazaň), Fiodor Kudriašov (Rostov nad Donom), Roman Šiškin (FK Krasnodar), Igor Smoľnikov (Zenit Petrohrad)


Stredopoliari: Jurij Gazinskij (FK Krasnodar), Denis Glušakov, Dmitrij Kombarov, Aleksander Samedov (všetci Spartak Moskva), Aleksandr Golovin (CSKA Moskva), Aleksandr Jerochin (Rostov nad Donom), Jurij Žirkov (Zenit Petrohrad), Alexej Mirančuk, Dmitrij Tarasov (obaja Lokomotiv Moskva)


Útočníci: Aleksandr Bucharov, Dmitrij Poloz (obaja Rostov nad Donom), Maxim Kanunnikov (Rubin Kazaň), Fiodor Smolov (FK Krasnodar)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies