FOTO Netradičný dizajn: Umelec na Novom Zélande tetuje kone

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 09:44 • 2 min
FOTO Netradičný dizajn: Umelec na Novom Zélande tetuje kone

AUCKLAND - Nový Zéland je destinácia mladého umelca, ktorý škálu svojich zákazníkov rozšíril o tie najušľachtilejšie tvory, kone.

slovakia

left justify in out

Benjamin Lloyd bol doteraz známy tým, že tetuje deti, čomu sa väčšina tatérov vyhýba, najmä pre obavy z nespokojných rodičov.

 

Benjamin však deti nepoznačí na celý život. Pre svoje umenie používa špeciálny atrament, ktorý po čase z kože zmizne, tetovanie je väčšinou bezbolestné a zdravotne bezpečné. Takáto možnosť tetovania zvyšuje aj dôveru jeho klientov, ktorí si môžu vyskúšať život s tetovaním pred tým, ako si nechajú urobiť to trvalé.

 

Kreatívny umelec však rozšíril rady svojich objektov o kone, ktoré zdobí temnými motívmi.

 

 

 

Tento počin prirodzene vyvolal rôzne reakcie ľudí. Zatiaľ čo niektorí obdivujú jeho schopnosti a epické skrášlenie koní, iní hovoria o nemorálnom zaobchádzaní.

 

"Môj atrament je pre zvieratá bezpečný a s koňmi zaobchádzam veľmi opatrne,“ vysvetlil Benjamin.

 

img

 

Tieto dočasné tetovanie sú medzi jazdcami stále obľúbenejšie. Svoje kone dávajú tetovať pri špeciálnych príležitostiach ako sú napríklad preteky.

 

Kone si už dávno maľovali aj americkí indiáni. Išlo o neodmysliteľnú súčasť ich kultúry a významovo o takmer samostatný jazyk. Obrázky na tele zvierat reprezentovali úspechy bojovníkov a predovšetkým symbol statočnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies