Falošným otcom v Nemecku stopnú kšefty s cudzinkami

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 18:25 • 2 min
Falošným otcom v Nemecku stopnú kšefty s cudzinkami

BERLÍN - Nová legislatíva skomplikuje nemeckým mužom možnosť zarábať na prihlasovaní sa k otcovstvu detí, ktoré sa narodili cudzinkám. Novorodenci s otcom Nemcom totiž automaticky získavajú nemecké občianstvo.

slovakia

left justify in out

Nemecké ministerstvo vnútra dnes oznámilo, že nový zákon by mal vstúpiť do platnosti už čoskoro. V súlade so zmienenou legislatívou sa takáto prax stane občianskym trestným činom, čím sa podľa rezortu vyrieši "dlhodobý problém".

 

Imigračné úrady totiž môžu anulovať občianstvo dieťaťa, pokiaľ sa preukáže, že žiadosť o otcovstvo bolo zneužitím systému.

 

Ministerstvo poskytlo toto vyhlásenie pre médiá po tom, ako nemecký spravodajský portál RBB informoval, že nemecká polícia sa iba hlavnom meste zaoberá 700 takýmito prípadmi.

 

Budúce matky, ktoré sú v Nemecku často iba na turistické víza, majú nemeckým mužom platiť až 5000 eur, aby sa prihlásili k otcovstvu ich dieťaťa. Novorodenec tak automaticky získa nemecké občianstvo a matka právo zostať v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies