Slováci v príprave na ME 21: Kapitán tímu Zreľák má po zranení na futbal veľkú chuť

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 16:00 • 2 min
Slováci v príprave na ME 21: Kapitán tímu Zreľák má po zranení na futbal veľkú chuť

ŠAMORÍN - Jeho zranenie a hroziaca neúčasť v slovenskom výbere často rezonovali počas ostatných týždňov v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami Európy futbalistov do 21 rokov v Poľsku (16. - 30. júna 2017). Kapitán tímu SR "21" a útočník českého FK Jablonec Adam Zreľák sa akoby zázrakom dal do poriadku a necelé dva mesiace po operácii nohy, ktorú absolvoval v Nemecku, je stopercentne pripravený na šampionát s mottom "Hviezdy dneška, superhviezdy zajtrajška".

slovakia

left justify in out

"Pravdupovediac, už som nedúfal, že by som to mohol stihnúť. Robil som však všetko pre to, aby sa to podarilo, a som tu. Som veľmi rád, že ma v Nemecku dali dokopy. Strávil som teraz desať dní v Turecku, kde som trénoval naplno, nič ma nebolelo, takže je to na sto percent. Som rád, že som pripravený," povedal Zreľák po pondelkovom poludňajšom zraze národného tímu v Šamoríne pred tohtotýždňovým tréningovým kempom (5. - 10. 6.) a pokračoval: "Nálada je tu výborná, každý sa teší na kemp. Tréner v utorok oznámi konečnú nomináciu; všetci budú určite robiť všetko pre to, aby sa do nej dostali."

Počas neľahkého obdobia spojeného s veľkou dávkou neistoty mal 23-ročný zakončovateľ oporu vo svojich najbližších. "Najviac mi pomohla rodina, priateľka a dcérka, dávali mi najväčšiu silu. Pomohli tiež rodičia, kamaráti, stále som bol v kontakte s trénerom Hapalom. Veril, že to stihnem. Ďakujem Nemcom, že ma dali dokopy. Teraz už zostáva iba dobre sa pripraviť na Euro," vyhlásil Zreľák, ktorý na margo zranenia a bleskovej liečby doplnil: "Opäť to bola únavová zlomenina. V Nemecku mi tam dali skrutku. Na druhý deň po operácii som mohol na nohu došľapovať. Po dvoch týždňoch som začal chodiť a po štyroch mi lekár povedal, že môžem riadne trénovať. Som už takmer mesiac v tréningovom tempe a nič ma nebolí, takže som veľmi rád. Keď sa mi to stalo prvýkrát, bol som mimo skoro sedem mesiacov. Je rozdiel, keď ma robia na Slovensku a v Nemecku."

Súpermi Slovákov v základnej A-skupine ME "21" budú futbalisti domáceho Poľska, obhajcu prvenstva Švédska a Anglicka. Do semifinále postúpia víťazi skupín a najlepší tím z druhých priečok, zvyšné okteto sa s podujatím rozlúči. "Sú to tri ťažké mužstvá - Švédi sú poslední majstri, Angličania silní a Poliaci domáci. Nebude to nič jednoduché. Verím, že pôjdeme od zápasu k zápasu a zvládneme prvý, druhý aj tretí. Verím, že postúpime, spravíme pre to maximum. Osobne sa na to veľmi teším, veď ešte v apríli som bol zranený. Mám do futbalu veľkú chuť a verím, že to prenesiem na ihrisko do tréningov a zápasov," skonštatoval Zreľák.

 

Konečná nominácia na ME bude bez stredopoliara Herthy Berlín Ondreja Dudu; neuvoľnil ho jeho zamestnávateľ. "Samozrejme, jeho neúčasť bude veľkou stratou. Ondro je stabilný člen áčka a má veľkú kvalitu. Takisto ho trápili zranenia, klub sa rozhodol takto. Musíme to rešpektovať a na ihrisku zabojovať aj za neho," povedal bývalý hráč Ružomberka a Slovana Bratislava, ktorý bol počas úspešnej kvalifikácie s piatimi gólmi najlepším slovenským kanonierom: "Bol by som veľmi rád, ak by som v strieľaní gólov pokračoval, na šampionáte by sa to zišlo. Verím, že chlapcom a tímu pomôžem."

Rodák zo Starej Ľubovne verí, že nasledujúca sezóna bude bez zdravotných komplikácií. "V tejto som odohral iba päť zápasov plus dva v reprezentácii, nebolo to ktoviečo. Rozprával som s majiteľom klubu; je rád, že ma kúpil a chápe aj zdravotné problémy. Jablonec mi veľmi pomohol v tom, že zaplatil operáciu, manažér zase vybavil lekára. Možno je dobre, že sa to stalo vtedy a už som v poriadku," uzavrel Adam Zreľák.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies