Dnes na večeru pripravíme pikantnú rascovú polievku. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 3/4 litra vývaru, 1,5 dcl bieleho vína, 250 ml kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, 1 cibuľu, 100 g slaniny, 1 PL rasce, soľ, mleté čierne koren
Suroviny pre 4 osoby:
3/4 litra vývaru, 1,5 dcl bieleho vína, 250 ml kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, 1 cibuľu, 100 g slaniny, 1 PL rasce, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
Slaninu a cibuľu pokrájame, opražíme na masle. Podlejeme vínom, vývarom a povaríme. Smotanu zmiešame s múkou a spolu s rascou do polievky. Chvíľu povaríme a odstavíme. Starší chlieb pokrájame na kocky a spolu s prelisovaným cesnakom opražíme na masle. Do polievky pridáme tesne pred konzumáciou.
Čas prípravy: 40 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies