Okolnosti pádu lietadla s Alexandrovcami sa vyjasňujú. Haváriu nespôsobila technická chyba lietadla

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 08:06 • 2 min
Okolnosti pádu lietadla s Alexandrovcami sa vyjasňujú. Haváriu nespôsobila technická chyba lietadla

MOSKVA - Haváriu ruského vojenského lietadla, pri ktorej vlani zahynulo 92 ľudí vrátane členov armádneho speváckeho zboru Alexandrovovci pravdepodobne spôsobila dezorientácia pilota.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v noci nadnes spravodajská stanica Slobodná Európa, citujúc ruské ministerstvo obrany. Vyšetrovacia komisia dospela k záveru, že tragédiu "mohla spôsobiť priestorová dezorientácia pilota".

 

Komisiu tvorili predstavitelia rezortu obrany, dopravných úradov, ako aj spoločnosti Tupolev - konštruktéra daného stroja. Vyšetrovatelia vylúčili možnosť porušenia bezpečnostných pravidiel i vonkajších faktorov.

 

Ruské úrady predtým uviedli, že neexistujú dôkazy o výbuchu na palube lietadla Tu-154 vo chvíli, keď sa krátko po štarte zrútilo do Čierneho mora.

 

Lietadlo, ktoré patrilo ruskému ministerstvu obrany, smerovalo zo Soči na základňu ruských vzdušných síl v Sýrii. Incident z 25. decembra si vyžiadal životy všetkých osôb na palube.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies