Poučné VIDEO Čo sa deje v rozpálených autách, v ktorých ľudia nechávajú deti alebo psy? Takto dopadla panvica s vajcom

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 17:31 • 2 min
Poučné VIDEO Čo sa deje v rozpálených autách, v ktorých ľudia nechávajú deti alebo psy? Takto dopadla panvica s vajcom

Horúčavy začali a s nimi aj spojené hrozby. Počas predchádzajúcich rokov vznikli smutné spomienky na prípady, kedy rodičia v rozpálených autách zabudli svoje deti alebo domáce zvieratá. Väčšina týchto incidentov skončila smrťou. Desivý priebeh toho, čo sa deje v zavretom aute na slnku, uvidíte v poučnom videu.

slovakia

left justify in out

Youtube kanál SlideShow ForFun uverejnil video s poučným až desivým experimentom.

 

Do auta zaparkovaného na prudkom slnku dali panvicu s rozbitým vajcom a nechali ho tam 15 minút.

 

img

 

img

 

Ako môžete vidieť, štvrťhodinka stačila na to, aby sa z vajca stalo volské oko. Za tú istú dobu sa môže „uvariť“ aj dieťa či pes. Preto nápady ako „len vybehnem do obchodu a psa/dieťa nechám v aute, veď to bude len chvíľočka,“  si radšej vyhoďte z hlavy.

 

 

Ako uviedla organizácia PETA, psy trpia a umierajú v rozpálených autách každý rok pre bezcitnosť majiteľov. Peta zaparkované autá nazýva aj pascami pre psov.

 

Ak je vonkajšia teplota 25,5 stupňa Celzia, v aute môže dosiahnuť od 37,7 až po 50 stupňov Celzia a to len v priebehu niekoľkých minút. Ak je vonku 32 stupňov, v aute môže byť až 71 stupňov.

 

Vystavenie psa takejto vysokej teplote môže viesť k poškodeniu mozgu či náhlej smrti, a to aj do menej ako 10 minút. Buďte preto ostražití, a ak prechádzate po parkovisku, sem tam nahliadnite dovnútra áut, či sa tam náhodou niekto práve nevarí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies