Rezerva určená pre nemocnice vlani nešla nemocniciam

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 14:34 • 2 min
Rezerva určená pre nemocnice vlani nešla nemocniciam

BRATISLAVA - V rozpočte na rok 2016 bola vyčlenená rezerva vo výške 50 mil. eur určená na krytie rizika horšieho hospodárenia nemocníc. Ako na svojom facebookovom profile upozornila Rada pre rozpočtovú zodpovednosť, až 47 mil. eur z tejto rezervy bolo nakoniec použitých na iné účely napriek tomu, že nemocnice skutočne hospodárili horšie. Informuje o tom portál vZdravotnictve.sk.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov rady, ktoré zverejnila vo svojom hodnotení, najväčšia čiastka, vyše 8,8 milióna eur, putovala Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES), a to na zabezpečenie prevádzky informačných systémov. Viac ako 7,1 milióna eur zinkasoval Štátny ústav pre kontrolu liečiv na zabezpečenie plnenia úloh a pokračovanie v postupnom zapájaní do nových odborných prác v rámci EÚ. Časť tejto sumy išla aj na realizáciu rezidentského programu.

Na bezpečnostné opatrenia počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ išlo viac ako 5,1 milióna eur. Slovenské predsedníctvo sa objavuje v zozname výdavkov viackrát - napríklad na realizáciu mediálneho zabezpečenia národného vysielania išlo RTVS vyše 1,1 milióna eur, alebo tiež 10 tisíc eur na zabezpečenie financovania koncertu vo Vatikáne.

Rezerva určená pre nemocnice financovala aj Slovenskú informačnú službu, keď 1,1 milióna išlo na financovanie spravodajskej činnosti. Ekonomické a právne poradenstvo pre spoločnosť Jaguar Land Rover si vyžiadalo 71 tis. eur.

Ako pre portál vZdravotnictve.sk uviedlo ministerstvo financií, použitie predmetnej rezervy bolo v súlade s vtedy aktuálnymi potrebami jednotlivých kapitol štátneho rozpočtu a v súlade so zákonom o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Výsledky zdravotníckych zariadení patriacich do sektora verejnej správy boli za rok 2016 zaznamenané plne v súlade s metodikou ESA 2010 do notifikovaného schodku rozpočtu verejnej správy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies