Najtučnejší na svete sú Mikronézania, najchudší Bangladéšania

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 12:53 • 2 min
Najtučnejší na svete sú Mikronézania, najchudší Bangladéšania

Najtučnejší na svete sú Mikronézania, najchudší Bangladéšania - Zaujímavosti Najtučnejší na svete sú obyvatelia štátu Mikronézia, ktorí v priemere vážia 87,4 kilogramu. Na opačnom konci rebríčka sú obyvatelia Bangladéšu s 49,59 kilogramami.

slovakia

left justify in out

img

Najtučnejší na svete sú obyvatelia štátu Mikronézia, ktorí v priemere vážia 87,4 kilogramu. Na opačnom konci rebríčka sú obyvatelia Bangladéšu s 49,59 kilogramami. 
      Vyplýva to zo štúdie, ktorú dnes zverejnil denník Daily Telegraph. Rebríček zostavila Londýnska škola hygieny a tropickej medicíny. 
      Slovensko sa v ňom medzi 177 krajinami umiestnilo na 33. mieste s priemernou hmotnosťou 71,06 kilogramu. Priemerná globálna hmotnosť dospelého človeka je pritom len 62 kilogramov.
      Na druhom mieste rebríčka sú obyvatelia USA, ktorí v priemere vážia 81,93 kilogramu. Američania sa tak v dôsledku rozšírenej obezity podieľajú skoro tretinou na celkovej váhe ľudstva, hoci čo do množstva netvoria viac než päť percent. 
      V Ázii naproti tomu žije 61 percent svetovej populácie, ale na celkovej hmotnosti ľudstva sa tento kontinent podieľa len 13 percentami. 
      V prvej päťke celkovo dominujú tradične korpulentní obyvatelia tichomorských ostrovov: okrem Mikronézie sa tam dostali aj kráľovstvá Tonga a Samoa. Piate miesto patrí Kuvajťanom profitujúcim z bohatých zásob ropy. 
      V spodnej časti škály sa podľa očakávaní umiestnili početné krajiny Ázie a Afriky. Okrem Bangladéšanov vážia najmenej Srílančania, Nepálčania a Vietnamci. 
      Štúdia upozorňujúca na globálny problém obezity vyšla v odbornom časopise BMC Public Health. Jej závery predstavili tento týždeň aj na medzinárodnej konferencii OSN Rio+20 v brazílskom Riu de Janeiro. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies