V Brazílii baníci objavili obrovský smaragd vážiaci vyše 272 kilogramov

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 07:24 • 2 min
V Brazílii baníci objavili obrovský smaragd vážiaci vyše 272 kilogramov

SAO PAULO - Baníci našli v severovýchodnom brazílskom štáte Bahia smaragd, ktorý má na výšku 1,3 metra a váži vyše 272 kilogramov.

slovakia

left justify in out

Paulo Santana z brazílskeho Národného úradu pre ťažbu nerastov v utorok oznámil, že smaragd našli približne pred 20 dňami baníci zo spoločnosti Bahia Mineral Cooperative.

 

Santana neuviedol hodnotu smaragdu. Drahokam sýtozelenej farby predali jednému majiteľovi bane v regióne. Právnik kupca Márcio Jandir povedal tlačovej agentúre AP do telefónu, že jeho klient chce smaragd vystavovať v múzeách a podobných inštitúciách.

 

Jandir neprezradil meno kupca. Santana ešte uviedol, že ide o druhý najväčší smaragd nájdený v spomínanom regióne. Prvý bol o 20 kilogramov ťažší, a keď ho v bani v roku 2001 vyťažili, ohodnotili ho na vyše 300 miliónov dolárov.

 

img

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies