Vaše pery o vás prezradia viac než si myslíte

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 11:58 • 2 min
Vaše pery o vás prezradia viac než si myslíte

BRATISLAVA - Naše pery sú úžasným ukazovateľom, že sa s naším telom niečo deje. Upozornia nás totiž, že už je čas vyhodiť starý rúž, alebo že máme problémy so slabou imunitou. Vyznáte sa v ich varovných signáloch?

slovakia

left justify in out

Vaše ústa sú väčšie ako obvykle a tiež pekne brnia. Veľká nepríjemnosť a peklo na zemi. A čo sa deje? Máte alergiu. Buď ste mali na obed niečo, čo vaše telo nemôže ani cítiť, alebo za to môže staršia a zastaraná kozmetika. Rúže, lesky, balzamy, skrátka všetko, čo používate ku skrášľovaniu. Asi nie je od veci skontrolovať poklady kozmetickej taštičky a ich spotrebné lehotu.

 

Nevrhli ste sa náhodou v poslednej dobe na diétu? Radikálne chudnutie mnohokrát znamená, že sa pripravujete o dôležité živiny, ktoré vám bežná strava poskytuje. Lenže tie sú pre telo kľúčové a ich nedostatok sa prejaví práve na perách. Máte pocit, že keď zavriete pusu, pery už od seba kvôli suchu neodlepíte a popraskané kútiky vás bolia ako čert? Podľa poprednej americkej dermatologičky Diane Madfes vám pravdepodobne chýba železo, zinok, vitamín B3, alebo vitamín B6.

 

Asi sa zhodneme na tom, že mať opar je niečo ako najtvrdší trest. Navyše ten blázon sa vždy objaví, keď sa to hodí najmenej. Pred pracovným pohovorom, alebo keď sa chystáte na dôležité rande. Prečo sa to deje? Keith Arbeitman, estetický zubný lekár a dermatológ v jednom, ktorý pôsobí na istej newyorskej klinike, je toho názoru, že opary spôsobuje stres a fyzické vypätie. Avšak treba dodať, že týmto spôsobom môže volať o pomoc aj imunita, pretože je v ohrození.

 

Ďalšie spúšťače sú prechladnutie, vysoká teplota alebo menštruácia. Rada nad zlato? Chce to trochu zvoľniť, a ak to aspoň trochu ide, nestresovať sa. K tomu konzumovať doplnky stravy posilňujúce obranyschopnosť.

 

Ak máte šupinaté pery vačšinou za to môže buď studený vzduch ale aj to, že ste strávili príliš veľa času na slnku a zabudli ste na zodpovedajúci príjem tekutín. Ste dehydrovaný. Takže piť, piť a zase len piť...
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies