FL: Nestora El Maestra upútala aréna v Trnave, na prácu v klube sa teší

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 09:55 • 2 min
FL: Nestora El Maestra upútala aréna v Trnave, na prácu v klube sa teší

TRNAVA - Nový tréner slovenského futbalového klubu FC Spartak Trnava Nestor El Maestro, ktorý po skončení sezóny 2016/2017 na lavičke "andelov" nahradí od júna Miroslava Karhana, má radosť z blížiaceho sa premiérového pôsobenia v pozícii hlavného kormidelníka.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi šťastný a hrdý, že som dostal túto skvelú príležitosť. Teším sa na prácu v Trnave. Videl som pár zápasov. Ešte pred tým, než som podpísal zmluvu na dva roky, som si bol pozrieť mužstvo. Štadión v Trnave je nádherný, určite jeden z najkrajších na Slovensku. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol prijať túto ponuku," uviedol El Maestro pre Spartak TV, jeho vyjadrenia cituje portál profutbal.sk.

Iba 34-ročný Srb s britským občianstvom má napriek mladému veku bohaté osemročné skúsenosti z nemeckej Bundesligy, kde pracoval ako asistent trénera Mirka Slomku v kluboch Schalke 04 Gelsenkirchen, Hannover 96 i Hamburger SV. Belehradský rodák je momentálne asistentom Thorstena Finka v Austrii Viedeň. Zhodou okolností si FC Spartak a spomenutý rakúsky klub zmerali sily v 3. predkole tohtosezónnej Európskej ligy, po výsledkoch 0:1 doma a 1:0 v Trnave uspel viedenský tím 5:4 v rozstrele zo značky pokutového kopu.

 

"Do Austrie som síce prišiel až pár týždňov po tomto dvojzápase, no samozrejme, obidva duely som videl, keďže žijem vo Viedni. Pre Spartak to bolo obrovské sklamanie, odohrali dve fantastické stretnutia, no v konečnom dôsledku im chýbal kúsok šťastia, aby cez Austriu prešli. Je to škoda, ale taký je futbal," uviedol El Maestro, ktorý rád spomína na pôsobenie v Nemecku: "Boli to fantastické skúsenosti. Mal som skvelú príležitosť odštartovať v mladom veku svoju trénerskú kariéru vo veľkom klube, akým je Schalke 04. Navyše, v jednej z najlepších súťaží na svete. Počas tých ôsmich rokov som sa neustále učil a formoval ako tréner. Teraz chcem všetky skúsenosti priniesť do Trnavy."

Na ponuku stať sa šéfom realizačného tímu čakal dosť dlhý čas. "Cítim sa byť pripravený. Prvýkrát som nad prácou hlavného trénera uvažoval v roku 2013, keď som skončil v Hannoveri. O pár mesiacov na to som však dostal ponuku pracovať ako asistent v Hamburgu. Potom som si povedal, že už je čas, čakal som na správnu príležitosť. Toto nebola moja prvá ponuka. Dokonca som odmietol jednu zo Slovenska. Cítim, že teraz nastal ten správny čas a že trnavský klub je pre mňa to pravé," vyjadril sa Nestor El Maestro.

V týchto dňoch si chce utvoriť predstavu o kádri "červeno-čiernych" na najbližšiu sezónu, zatiaľ však nič nekonkretizuje. "Nie je správne teraz hovoriť o jednotlivých hráčoch. Už sa veľmi teším na náš prvý spoločný tréning, na to, ako začnem hráčom vštepovať moju filozofiu. Myslím si, že trnavské mužstvo má svoju kvalitu. Verím, že sa mi podarí utvoriť tím podľa mojich predstáv," dodal nový lodivod Spartaka Trnava.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies